Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pitanje konvertitstva, prebrze asimilacije,prihvaćanje tuđih običaja kao svojih je i dalje veliko opterećenje za jednu malu naciju koja se tek gradi. Navest ću samo primjere Bošnjaka iz Hrvatske koje poznajem;od 8 njih, 7 se oženilo i udalo za Hrvata ili Srbina te ili dalo svojoj djeci kršćanska imena ili ih pokrstilo,a poneki su i sami primili vjeru partnera (zanimljivo nikad partner, Srbin ili Hrvat,nije njihovu). Uostalom, pogledajte šta su od sebe učinili Fahreta, Kusturica, "Diana" Jenkins, "Felix Sturm"... Takova "nacionalno-duhovna" izgubljenost, stid, popustljivost kad samo mi to činimo, postaje simptomatična za naš narod.
>za jednu malu naciju koja se tek gradi Lijepo je sto priznas da je ta nacija vjestacka tvorevina bez istorije.
Srbin-musliman
ima jako puno srba muslimana...sto idu u dzamiju a drze ikonu na tavanu problem je u srpskoj pravoslavnoj crkvi koja ne daje mogucnost da srbin bude nesto drugo nego pravoslavac
Srbijanac...uredu da može biti -musliman a Srbin-musliman???????
Svaka cast Mesi al ovaj Klix fakat.. Pa pobogu kad napisete tekst jer ga bar jos jednom procitate za svaki slucaj? U naslovu pise da je umro u Tuzli a par redova nize da se preselio u Beograd gdje je i umro. Znam da niste novinari al dajte se bar malo potrudite ujutro kad dodjete na posao. Nema smisla...
Novinar paradoksa; "Selimovićev književni opus utkan je u sam centar BOŠNJAČKE književnosti, ali, na autorovo insistiranje te nekim književnim i kulturnim temama, pripada i srpskoj književnosti".
Legendo naša !!!
Trebalo bi ubijati prošlost sa svakim danom što se ugasi. Izbrisati je, da ne boli. Lakše bi se podnosio dan što traje, ne bi se mjerio onim što više ne postoji.. Ovako se mješaju utvare i život, pa nema ni čistog sećanja ni čistog života. Citirano sa: Derviš i smrt - Meša Selimovic
Niko nikome ne može natovariti toliko muke na vrat koliko čovjek sam sebi. tvrđava
U jesen sam joj predložio da se vjenčamo. Iskreno sam to želio, nisam mogao zamisliti da će biti nekako drukčije, ali sam pošteno rekao da sam rđava prilika, nemam ništa niti ima izgleda da ću ikad imati, i ne dobija mnogo udajom za mene. Možda nije ni pravo što joj to nudim, ali mi ljubav daje pravo da budem nepravedan. tvrđava l.p.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
djelo je djelo, nevažno je koje je nacionalnosti ili vjeroispovijesti autor. a meša je svjetski autor i meni uz remarka najdraži. tvrđava - remek djelo.