Kultura
0

Film "Sve džaba" od danas u bh. kinima

Sarajevo-x.com
Nakon što je proputovao po Hrvatskoj, prikazan u Berlinu, Ljubljani, Londonu, Beogradu, Budimpešti, nagrađivani prvijenac reditelja Antonija Nuića "Sve džaba" stiže u bh kina.

Od 14. februara film "Sve džaba" možete pogledati u kinima u Sarajevu, Banja Luci, Bihaću, Mostaru, Tuzli, Zenici, Širokom Brijegu i drugim mjestima širom Bosne i Hercegovine.

Film je apsolutni pobjednik Pula film festivala (najbolja režija, najbolji scenarij, najbolji film, najbolja uloga), na Sarajevo film festivalu osvojio je nagradu za najbolju mušku ulogu, dok ga je beogradska publika proglasila najboljim filmom na tamošnjem festivalu.

O filmu

Igraju: Rakan Rushaidat, Nataša Janjić, Emir Hažihafisbegović, Bojan Navojec, Franjo Dijak, Enis Bešlagić Produkcija: Propelerfilm u suradnji sa Produkcija Porta, MagicBox Multimedia i BHT

[SLIKA]1[/SLIKA]Goran je tridesetogodišnjak koji živi u malom bosanskom gradu. Za razliku od njegovih prijatelja, čije je živote rat ozbiljno izmjenio, uključujući i njegovog najboljeg prijatelja, Miru koji razminiravajući svoju kuću ostao bez obje ruke, Goran je prošao potpuno netaknut. On živi od nasljedstva pokojnih roditelja. Dane provodi opijajući se s prijateljima. Jednog dana u svađi koja zbog preljuba izbije u birtiji između vlasnika i njegova dva prijatelja dolazi do krvavog razriješenja u kojem Goranova dva najbolja prijatelja bivaju ubijeni. To ga potpuno izbaci iz svakodnevne rutine te on odluči prodati sve što ima i putovati po Bosni i raditi nešto po čemu bi ga itko mogao zapamtiti. Tako odluči ići od grada do grada, zadržavati se u svakom po jedan dan i dijeliti ljudima piće potpuno besplatno dok ne potroši sve novce koje je dobio prodajom svoje imovine.

U prvom gradu koji posjeti sa svojim putujućim barom odluči da na cijelom putovanju koje mu predstoji sam neće popiti ni kap alkohola. Ono što ga prvo zbuni je ogromno nepovjerenje ljudi kad vide natpis «sve džaba»...