Izložba Stara Bosna u Tuzli
0
Fikret Ibričić nas vratio vijek unazad
Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije to ništa. SDA nas vratila 5 vijekova unazad.
nije to nista, alija nas je vratio 500 godina unazad ;)
Ja i fiko bili smo dobri prijatelji .Radili smo zajedno u auto remontu kao lakireri Imao je smisla za sve a narocito za slikanje.Nisam ga vidio nekih 40 godina volio bih ga vidjeti samo dase podsjetimo na nase djetinjstvo .Neka muje sretno . DINO ZVANI GUSAN
A gdje je navedena galerija? Kada i do kada se izlozba moze pogledati?
Moja pohvala gospodinu Fikretu Ibricicu. Jedino bih sugerisao autoru teksta da promijeni naslov, aludira nekako negativno i moze lako izbaciti iz konteksta i staviti u nasu surovu realnost, da jos definitivno kasnimo za 21. vijekom, tako da bi svako \"vracanje\" u jos jedan vijek bilo previse.
Tako vam \"gradovi\" izgledaju na tih 24% izgledaju i sada, još i gore
O, zašto, dragi Fiko? Zašto nas i ti vraćaš vijek unazad? Političari su nas vratili dva vijeka, vjerske zajednice pet vijekova, glupi narod sedam, zar je potrebno i da blage, tople duše poput tvoje doprinose tom retroaktivnom trendu?
Otiđite u Jajce i vratite se 10 vijekova unazad
@srpi i hervati Iako mislite da ste napredni, niste ni vi jos za dugo u 21. stoljecu SIGURNO!
Vratio nas je silajdjic 500, ko truck
Ma dao bi ja Crvenkapici da me dira gdje god hoce, a onda bi ja nju ko vuk
nije to tako davno bilo kada su se bosnjaci ljutili ako im kazes da su turci,trazili otisak prsta u stecku bogumila negdje oko planina i pronasli korijenje u ljiljanu,pozdravljali se jedno vrijeme onom podignutom rukom i njihov intelektualni vozd alkos tunjo filipovic piskarao koje kakve teorije o njihovom nastanku itd,itd.... danas ponosno bosnjaci velicaju turke,nosaju njihove zastave i klicu od zadovoljstva ako im kazes da su turci.sta se to desava u procesu krize identiteta,da li se priklanjaju nekom narodu u nedostatku licnih temelja ili jos uvijek ne mogu da se dogovore,cudno je to.
Ha-haha, čuj, vratio?? Pa, vi i JESTE jos uvijek u vijeku nazad, papci!
Vecina islamskog svijeta je u 1432 hidzretsko godini, po Fikretu ste u 1332, a po ALIJI i njihovim zaslugama jos uvjek ste negdje 700-ih tih vasih= 500-te po julijanskom kalendaru--kameno doba, gdje vam je i mjesto.
Valjda se slike ne diraju rukama ,kao ova dama (crvenkapica) ,gdje to ima nisam ni ja neki poznavalac ali kad bi ja bio slikar nebi dopustio da mi se neko kenja na moj rad,odma bi je izbacio..
Ne treba vas vraćati, vi ionako za normalnim svijetom kasnije jedan vijek ako ne i više.