HKD Napredak i Koraci
78

Duh Božića kroz online koncert u Zenici stigao do domova širom BiH

E. M.
Uprkos pandemiji koronavirusa tradicionalni božićni koncert u Zenici je ove godine održan u online izdanju kako bi čar božićnih i novogodišnjih praznika stigla u domove onih koji su i ove godine očekivali nastavak tradicije.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak u Zenici tradicionalni božićni koncert organizovalo je u online izdanju, a večerašnji program uljepšali su najmlađi, ali i nešto stariji muzičari iz Zenice i Viteza.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

"Zbog nemogućnosti organizacije koncerta kojem bi prisustvovala publika, odlučili smo se na organizaciju online koncerta kako bismo na neki način dočarali božićnu čaroliju. Osim Napretka, tu je i organizacija 'Koraci, ali i viteški Napredak i njihov ansambl, zeničko 'Novo nebo' te osnovnu i srednju muzičku školu bez kojih ne možemo ništa. Ovo je naš mali poklon sugrađanima", kazao je Dražen Čolić, predsjednik HKD Napredak Zenica.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Adnan Šećerović, direktor organizacije Koraci, je kazao da je cilj bio održati tradiciju shodno pandemiji koronavirusa što je podrazumijevalo online izdanje.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

"Uz tehničku podršku i mogućnost direktnog prijenosa online odlučili smo organizovati ovaj koncert s veoma kvalitetnim muzičarima. Broj posjetitelja koji je pratio koncert online govori nam da je projekt uspio zbog čega smo izuzetno sretni", kazao je Šećerović.

Zenički bend Novo nebo i ovaj božićni koncert uljepšao je izvedbama najljepših božićnih pjesama, a jedna od voditeljica benda Danijela Čurić je na kraju koncerta kazala kako se ne žele vraćati na vrijeme pandemije te da žele vjerovati da će stvari biti bolje s novom 2021. godinom.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

"Želimo gledati u budućnost i nadamo se da će mali Isus svima donijeti pozitivu i mnogo nade, zdravlja, ljubavi i svega što bi neko poželio. Pripremali smo se pod drugačijim okolnostima, novi momenti su nas sve zahvatili, ali smo i ove godine dali sve od sebe da Božić približimo našim sugrađanima", izjavila je Čurić.

Svi prisutni koncert su mogli pratiti online na portalu Kockice.