Kultura
8

Dragan Marinković Maca u sarajevski BKC donosi "Sunce tuđeg neba"

Klix.ba
Prodaja ulaznica za predstavu Dragana Marinkovića Mace pod nazivom "Sunce tuđeg neba" počinje u ponedjeljak, 17. oktobra u 12 sati.

Ulaznice za predstavu popularnog glumca, voditelja i showmena, koja će biti izvedena 11. novembra u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo, moći će se kupiti na blagajni BKC-a, platou Skenderija i putem mreže kupikartu.ba po cijeni već od 10 KM.

Predstava je premijerno izvedena krajem prošlog mjeseca u beogradskom Domu sindikata gdje je naišla na fantastične reakcije publike.

Junak ove priče je “višenacionalan i multikulturalan” i kao takav se našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas. U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do neuroze, bijesa. Konstantno upoređuje svoj novi dom s onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke koje će biti obojene zdravim humorom.

Riječ je o tragikomediji koja opisuje duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posljedica prošlosti. Ovaj satirični komad obuhvata različita mjesta, vrijeme i uspon civilizacije s krajem dvadesetog vijeka gdje se provlači još uvijek aktuelno pitanje - otići ili ostati?