Kultura
0

Dobrotvorni koncert za Sanelu Redžepagić

Sarajevo-x.com
Umjetnici Sarajevske opere, Sarajevske filharmonije i ostali pripremaju cjelovečernji dobrotvorni koncert opernih arija u svrhu prikupljanja sredstava za hitni medicinski tretman Sanele Redžepagić, mlade talentovane mezo-sopranistice koja boluje od raka dojke.

Ovaj koncert će ponuditi lepezu najpoznatijih melodija iz najvećih opera ikad sačinjenih koje će izvoditi najbolji pjevači jugoistočne Evrope. Koncert će se održati 23. februara u Velikoj sali zgrade Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Solisti koncerta su Amila Bakšić, Melisa Hajrulahović, Denis Isaković, Ivana Kladarin Ivaković, Adema Pljevljak Krehić, Armando Puklavec, Ivica Šarić i Tvrtko Stipić.

Oni će izvoditi najpoznatije arije iz Bellinijeve "Sonnambule", Bizetove "Carmen", Donizettijevog "Ljubavnog napitka", Mozartove "Čarobne frule" i "Don Giovannija", te niz drugih poznatih arija na koncertu za ljubitelje muzike koji se ne smije propustiti.

Kao dirigenti publici će se predstaviti Samra Gulamović, Julio Marić, Emir Nuhanović i Dario Vučić.

Cijena ulaznice iznosi 50 konvertibilnih maraka. Rezervacije je moguće izvršiti putem elektronske pošte na adresu [email protected]. Ulaznice je potrebno preuzeti prije koncerta. Ulaznice je također moguće nabaviti na blagajni Narodnog pozorišta (Obala Kulina Bana 9) pozivom na broj telefona: 033 221 682 od 9.00 do 12.00 sati, te od 16.00 sati do 19.30 sati, svakog dana osim nedjelje.

Svi prihodi s koncerta idu u Udruženje žena “BISER Internacional” u svrhu pokrivanja troškova Saneline operacije u Italiji.

Račun za uplatu donacije je: Vakufska Banka DD Sarajevo SWIFT: VAKUBA22

broj računa: 1602 0000 0000 0023 BISER International, svrha uplate: 5337-00-7153 donacija za Sanelu Redžepagić