Kultura
99

Djeca kao glumci u predstavi "Novogodišnja nezgoda"

Klix.ba
Udruženje “Mala scena” je u oktobru, u saradnji sa Međunarodnim centrom za djecu i omladinu Novo Sarajevo, pokrenulo školu glume za najmlađe.

Školu vodi diplomirana glumica Mirna Kreso, koja ujedno potpisuje tekst i režiju prvog projekta. Riječ je o novogodišnjoj predstavi pod nazivom “Novogodišnja nezgoda”, a koju za najmlađe igraju djeca u dobi od pet do 14 godina.

Tekst za ovu predstavu nastao je tokom procesa prateći želje malih aktera, pa samim tim svako od njih igra lik koji sam sebi izabrao. Oni na veoma zanimljiv način pokušavaju pomoći Djedu Mrazu koji pada u nevolju prilikom dolaska sa sjevernog pola. U predstavi se pored Djeda Mraza pojavljuju i mnogi drugi zanimljivi likovi poput Vilenjaka, Vještice, Vila, Spidermana, Nindža Kornjače. Svojom razigranošću i maštom uvući će djecu u najveseliji svijet, svijet novogodišnjih praznika, muzike i igre.

Premijera predstave “Novogodišnja nezgoda” održati će se 27.12. u 11 sati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Grbavica. Za sve one koji nisu u mogućnosti predstavu pogledati u tom terminu mogu doći i 28.12. u 19:30 sati kada će se odigrati i repriza predstave.

U predstavi igraju: Dennis Pilav, Deni Čalkic, Ana Marija Toplan, Asja Telalović, Naida Troković, Hena Bukva, Majra Krznarić ,Layla Karahusić, Uma Hadžiomerović, Sanjin Hodžić i Tarik Abdagić.

Škola glume “Mala scena” početkom nove godine počinje primati i nove članove, a svi koji su zainteresovani mogu se javiti na broj 060 31 57 194.