Kultura
0

"Dani Sarajeva u Podgorici" u septembru ove godine

Sarajevo-x.com
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa saradnicima primio je danas ambasadora Crne Gore u BiH Ramiza Bašića sa kojim je razgovarao o unaprjeđenju saradnje glavnih gradova Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a posebno o pripremama za manifestaciju "Dani Sarajeva u Podgorici", koja se treba održati 24. i 25. septembra ove godine.

"Nakon uspješnog gostovanja Grada Podgorice u Sarajevu prošle godine, uvjeren sam da će se i Grad Sarajevo na najbolji način predstaviti građanima crnogorske prijestolnice", istakao je ambasador Bašić, te dodao da je Ambasada Crne Gore spremna da pruži svaku operativnu podršku.

Ukazujući na značaj međugradskih i međuopćinskih veza, ambasador Crne Gore je istakao uspješnu saradnju sarajevskih gradskih općina, poput Općine Stari Grad sa Ulcinjom i Budvom te Općine Novo Sarajevo sa Cetinjem.

Gradonačelnik Behmen je kazao da je Sarajevu čast da se u prijateljskoj Podgorici predstavi sa svojimn kulturnim, turističkim i drugim sadržajima. On se ovom prilikom zahvalio Gradu Podgorici i gradonačelniku Miomiru Mugoši na donaciji u iznosu od 30.000 eura za obnovu sarajevske Vijećnice.

"Spremni smo pružiti svu potrebnu pomoć i nastaviti sa Gradom Podgoricom sarađivati na zajedničkom projektu energetske efikasnosti, koji finansira Otvoreni regionalni energetski fond za jugoistočnu Evropu njemački GTZ", rekao je Behmen, te podsjetio da su u realizaciju ovog projekta pored Sarajeva, uključeni i Gradovi Podgorica, Zagreb i Skoplje.