Pjesnici iz BiH, Srbije i Crne Gore
0

"Dani poezije za djecu"

FENA
U organizaciji Forum teatra - Scena za djecu od 8. do 10. decembra u Istočnom Sarajevu bit će održani Sedmi dani poezije za djecu na kojoj će sudjelovati pjesnici iz BiH, Srbije i Crne Gore.

Koordinator manifestacije Vitomir Mitrić kazao je Feni da će u programu za djecu i karavanu pjesnika, u okvire te manifestacije za djecu, nastupiti: Dara Sekulić, Boro Kapetanović, Dejan Aleksić, Ivica Vanja Rorić, Radoslav Samardžija, Tode Nikoletić, Velimir Ralević, Željko Pržulj, Tankosava Petrović, Marijana Petronić, Biljana Radović, Petar Đaković.

Oni će na svečanom otvaranju, planiranom za 8. decembar, govoriti poeziju za djecu, a tokom te manifestacije za djecu pjesnički karavan posjetit će osnovne škole i vrtiće na području Istočnog Sarajeva.

U okviru te manifestacije planirana je i književna večer Zavoda za udžbenike Istočno Sarajevo na kojoj će biti predstavljena neka od izdanja u 2008. godini.

Raspisan je i konkurs za dječiju poeziju u kategoriji učenika osnovnih i srednjih škola. Pristiglo je oko 1.000 radova, a žiri će odlučiti o pobjednicima.

Planirana je i prezentacija radionice nazvane "Imam pravo na kulturu" koja je, u okviru Nedjelje dječijih prava, održana u Istočnom Sarajevu. Tu radionicu vodio je pjesnik Tode Nikoletić iz Srbije.

Pokrovitelj manifestacije za djecu Dani poezije za djecu je Zavod za udžbenike Istočno Sarajevo, a pomogli su je Grad Istočno Sarajevo i Opština Istočna Ilidža.