Kultura
6

Dan otvorenih vrata Malog Magacin Kabarea

Klix.ba
Novi ciklus rada Malog Magacin Kabarea počinje 15. 09. 2012. godine s tim da će se 22. 09. 2012. u 11 sati u prostorijama Magacin Kabarea na adresi Čekalusa br. 14. gdje se i održavaju časovi, organizovati Dan otvorenih vrata Malog Magacin Kabarea.
Svi zainteresovani mali kreativci moći će se družiti sa edukatorima, te upoznati program i način rada. Taj dan je ujedno i krajnji rok za prijavu koja se može izvršiti pozivom na broj telefona 066/935-016.

Mali Magacin Kabare, unutar kojeg djeluje Škola gitare i Dječija radionica kreativnosti i mašte, sa svojim radom je počeo u februaru 2012. godine. Dječija radionica kreativnosti i mašte objedinjuje časove glume, plesa, scenskog pokreta, režije i dizajna.

Sam program je koncipiran na način da djeca istražuju svoju maštu i talente unutar svih navedenih polja, na taj način ostavljajući sebi prostor da otkriju u čemu se najbolje osjećaju i u čemu najviše uživaju.

Prvi ciklus je rezultirao zanimljivim, kreativnim i inovativnim druženjem, te sa dvije predstave koje su u cjelosti bile produkt dječije mašte i igre. Sa tim predstavama Mali Magacin Kabare je posjetio i Dječiji dom Bjelave i Pedijatrijsku kliniku u Sarajevu, te će se i u budućnosti ove posjete nastaviti.