Komentari (82)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sta znaci biti Bosanac? Draga "Bosanko"...to ti znaci biti napacen, prevaren, pokraden, i bez posla u svojoj rodjenoj drzavi....
ivana volimo te
Ivana take me with you i'll be your Bosnia!
e pa vidis,-velika je razlika..i ti da si rodjen u njemackoj ili svedskoj, imao bi njihov pasos, i mogao bi mjesecno zaradjivat po 3500-4000 maraka mjesecno..posto si rodjen u bosni, tu ako si i ostao mozes zaradit nissssss...to ti je ista stvar samo kontra situacija:)
Pa to i ja govorim. Podrijetlo nema nikakve veze ni sa čiim. Po meni i ova Ivana je Amerikanka. Ona je samo rođena kod nas, ali je odrasla u Americi, kao i Zlatan u Švedskoj. Isto je to. Ni Zlatanu, ni njoj Bosna nije ništa dala, a sada ih pokušava svojatati da izvuče neku korist. Jadno!
may.mune jedan porijeklo nema veze..covjek je pitao sta je zlatan, ja sam odgovorio sved..ne moze bit nista drugo, kad je rodjen u svedskoj, citav zivot zivio u svedskoj,tamo placa porez, tamo mu familija, prijatelji, sve sto je naucio naucio je u svedskoj.sa bosnom nema nikakve veze sem sto mu je stari bosanac..moze bit bosanac samo ukoliko se tako osjeca, a on se ne osjeca nit bosancem nit hrvatom, a i nema razloga za to..porijeklo dakle ovdje nema veze, to sam dodao samo da se zna da mu je otac bosanac, a majka hrvatica, posto je sam clanak clanak o identitetu...kontas??
may.mune jedan porijeklo nema veze..covjek je pitao sta je zlatan, ja sam odgovorio sved..ne moze bit nista drugo, kad je rodjen u svedskoj, citav zivot zivio u svedskoj,tamo placa porez, tamo mu familija, prijatelji, sve sto je naucio naucio je u svedskoj...moze bit bosanac samo ukoliko se tako osjeca, a on se ne osjeca nit bosancem nit hrvatom, a i nema razloga..porijeklo dakle ovdje nema veze, to sam dodao samo da se zna da mu je otac bosanac, a majka hrvatica, posto je sam clanak clanak o identitetu...kontas??
Pa šta? I britanska kraljica je njemačkog podrijetla, pa koga za to briga? I Marko Polo je sa Korčule, pa cijeli svijet zna da je Talijan, a Hrvatsku ni ne spominju.To što je on nekog podrijetla može biti samo utjeha onima koji su ostali u Bosni da će nakon 5-6 generacija i oni napraviti nešto od sebe. Bosna u njega nije ništa uložila, pa što ga stalno svojata? Ne bi bilo u redu da onda izvlači ikakvu korist od Zlatana!
Treba upoznati Ivanu sa Zlatom Filipović koja će joj sve objasniti na jeziku na kojem će je razumjeti. Zlata bolje govori engleski bolje nego Ivana jezik svojih roditelja. Eto Ivani i odgovora na sva njena pitanja i riješenja svih dilema!
a sta ti to nije jasno u mom komentaru..lijepo sam napisao da je covjek sved, bosansko hrvatskog porijekla, sto znaci da je on sved, svedjanin-kako zelis, a da su mu otac i mati bosanac, odnosno hrvatica...
@Bosanac i He..:"...ostani pod uslovom da "zakopaš ratnu sjekiru" jer mira na balkanu neče biti sve dok je balkanaca." Znači zakopaš tu sjekiru dok ne dođe vrijeme da je opet otkopaš, jer nema mira dok je Balkanaca, pa neka sjekire zakopane za svaki slučaj?
On nosi njihov dres, a ne bosanski, nosi njihov pasoš i javno je rekao da je Šveđanin! Sve što je kupio, komplet imovinu, kupio je kao Šveđanin (porezi!) i na zapadu kad god prikažu gol, čak i u Americi, kao onaj gol protiv Engleske, svi su rekli - eto Šveđanina, a niko Bosnu nije ni spomenuo. Znaci, u cijeloj toj priči nema Bosne ni na mapi, osim tek ponekad iz čiste pristojnosti spomene Bosnu i to samo kada mu novinari s Balkana gurnu mikrofon u facu.
zlatan je sved bosanskohrvatskog porijekla!!!
A je li i on "Bosanac"? http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8e1EuxYhL_w
Nije pitanje "Šta se je desilo u Bosni?", pitanje je "Zašto se je deilo?"! To kad skontaš, imaš dvije opcije. Il bježi odavde, il ostani pod uslovom da "zakopaš ratnu sjekiru" jer mira na balkanu neče biti sve dok je balkanaca.
Naši su kada nam šalju pare i kad nas promovišu po svijetu, ali čim ne idu niz dlaku, kao Zlata na primjer, ili nešto traže zauzvrat, odmah ih se svi odreknu Eto, ni ova Ivana nije mogla dobiti posao. Znam ja nas, j..ti nas!
Opet te molim(po treci put) da me zaobidjes...ali dat cu ti odgovor..mene ne zanima Ganic, ni politika, imam para dovoljno za skroman i dobar zivot i to zamisli hej, u Bosni. Vjeruj mi, niko mi ne placa pice, nego kako je to uvijek i bilo, raja se izmedju casti, a ja sam taj koji uvijek pocasti! I ne znam sto si toliko isfrustrirana osoba da se na mene obrusis, kad je clanak o Ivani. Procitaj sve nase (moje i tvoje) komentare redom, pa ti se oci mozda i otvore, pa mozda cak u buducnosti razmislis sta da napises, prije nego pocnes pisat uopste.Pozdrav i ne zaboravi - MOLIM TE NE OBRACAJ MI SE VISE!