Poslušajte pjesmu
0

Bojan Z: Grana od bora

Sarajevo-x.com
Bojan Zulfikarpašić će solo koncertom 9. aprila u Bosanskom kulturnom centru otvoriti prvi Xenophonia Music Happening koji će trajati od 9. do 12. aprila u Sarajevu.

Dan kasnije premijerno će nastupiti u duetu sa Amirom Medunjanin, a 11. aprila će održati koncert zajedno sa holandskim trubačem Ericom Vloeimansom, libanskim perkusionistom Bacharom Khalifeom i bh. gitaristom i pjevačem Damirom Imamovićem.

Do sada je kao lider snimio sedam albuma, a ove godine objavio je album BoZiLo u triju sa Karimom Ziadom i Julienom Lourauom. Uskoro bi se trebao pojaviti i njegov album “Humus” snimljen sa novim sastavom Tetraband kojeg čine trombonist Josh Roseaman, Ruth Goller koja svira električni bas i bubnjar Sebastian Rochford.

Svoj prvi album kao lider snimio je u kvartetu sa saksofonistom Julienom Lourauom, kontrabasistom Marcom Buronfosseom i bubnjarom Francoisom Mervilleom. Album je snimljen u New Yorku 1993. godine za francusku izdavačku kuću Label Bleu, a producirao ga je David Liebman. Na tom albumu se između ostalih nalazi i pjesma Grana od bora – jedina sevdalinka koju je Bojan Z snimio u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Poslušajte pjesmu "Grana od bora"


Grana od bora - Bojan Z Quartet

Bojan Z će u okviru Xenophonije 12. aprila održati i radionicu za mlade muzičare. Prijavu na radionicu, kao i rezervaciju ulaznica za sve koncerte možete izvršiti na www.xenophonia.ba.