Srđan Ivanović
0

"Blazin' Quartet" uskoro nastupa u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Holandski jazz bend Blazin' Quartet, koji je u nepunih dana od osnivanja osvojio prestižne nagrade, kao što je nagrada za najbolju grupu na Dutch Jazz Competition i Holland Jazz&Pop Casino Award, na proljeće najavljuju evropsku turneju u sklopu koje će održati i koncert u Sarajevu.

Bubnjar i vođa grupe Srđan Ivanović rođen je u Sarajevu, a u Holandiji živi posljednjih pet godina. Ljubav prema muzici gaji još od malih nogu.

"Iz Sarajeva sam otišao 1992. godine i živio sam dugo vremena u Grčkoj, u Atini. U Holandiju sam došam da studiram sviranje bubnjeva. Otac mi je muzičar, kompozitor tako da sam oduvijek bio okružen muzikom. U nekom momentu, od kad sam počeo svirati bubnjeve sam se zaljubio i to je bilo to", ispričao je Srđan.

Bend u kojem, osim Srđana, sviraju Alex Simu - T. Sax, iz Rumunije, Michael Rorby iz Švedske i Bugarin Mihail Ivanov, za kratko vrijeme je stekao muzičku zrelost, na čemu mogu zahvaliti višegodišnjem muzičkom iskustvu svih članova benda.

Svoju muziku bih opisuju kao jazz sa primjesom Balkana i Skandinavije i zvucima elektronske muzike.

"Mislim da nas nije lako staviti u kategoriju. Jednostavno treba nas poslušati. Novi album izdajemo početkom aprila, a na turneju krećemo na proljeće. U Sarajevu treba da nastupamo između 9. i 11. aprila. Želja nam je da se kao bend i dalje razvijamo, da nas slušaju i u Bosni i Hercegovini, Srbiji i u drugim evropskim zemljama", poručio je Srđan.