Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kulin je turski prevod prezimena Kulenović i obratno Na pozivnicama za večeras piše: \"Književnu večer koja će se održati u ponedjeljak, 03. oktobra u 20 sati, u Turskom kulturnom centru sa ovom cijenjenom turskom književnicom vodit će naša najtiražnija spisateljica Indira Kučuk-Sorguč.\" Zašto lažu Kulin i uvaljuju joj polupismenu trač novinarku Kučuk-Sorguč?
Ayse prava si dama dobro dosla u zemlju svojih predaka!
@@ zmaj - bošnjačka dama??? kundura kučuk??? HAHAHAHAHAHAHAHAHA Liži ti, brate Bošnjače, meni se gadi, odoh da povratim
Svaka cast...!!! Prava Hanuma, Dama, Zena...Bosnjaka-Bosanka...!!! Velikog srca i ciste duse...!!!
@Zmaj srbo s.mrde, mozes sami lizati cistu pic.kicu ove Bosnjacke dame. naravno u snu.!
Knjigu pročitao... Onako, ništa posebno, jedna osrednja priča koja pokušava dati sliku rata u BiH uz navođenje nekih historijskih činjenica u tom periodu. Interesantna turskom čitateljstvu ali ne i nama koji situaciju poznajemo iz prve ruke... Pročitao i scenarij. Katastrofa! Priča iz knjige izmijenjena poprilično i u potpunosti oskrnjavljena prvobitna namjera da se stvari prikažu onakvim kakve jesu. Nadam se da taj scenarij neće proći...
Ova gospodja nosi prezime svoga pretka Kulina koji je bio ban. Pisano je o njoj. Ima jos porodica koje nose vrlo stara prezimena kao npr, Grabus, Sisic, Bakoc, Baton. Ime moje porodice je zapisano na jednom otoku u Dalmaciji u jednoj crkvici u 9.stoljecu. Zasto ona ne bi nosila svoje prezime koje joj je dika.
Kraljica?\"
eh da može barem jedna vijst ovdje proći bez tih nekih primitivnih komentara
je li iko zna gdje se moze kupiti knjiga sevdalinka? vec 2 godine je uporno trazim po sajmovima i antikvarnicama i knjizarama, ali nikako da je nadjem? inace porodica Ayse Kulin je dolaskom austrougara otisla u tursku. inace je porijeklo porodice Brcko, BiH.
Ayse Kulin nosi svoje prezime, ne muzevo, kao i mnoge zene danas. Otac joj je bio Bosanac, Muhidin, a majka Turkinja. Potomaka Bosnjaka je u Turskoj danas oko 4 milijuna.
Čuj Kulin...zanimljivo...jedina dva Kulina za koje se zna su Kulin Ban i Kulin Kapetan tj. Mehmed-beg Kulenović. http://bs.wikipedia.org/wiki/Mehmed-beg_Kulenovi%C4%87
Porijeklo draga braćo i sestre, porijeklo....
dobra milf, rado bih joj polizao tabane.
@@ zmaj - Možeš li to što si napisao/la prevesti na bosanski/hrvatski/srpski?