Do ponovnog viđenja
0

FOTO+VIDEO / Angelina Jolie i Brad Pitt napustili Sarajevo

Sarajevo-x.com
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Angelina Jolie i Brad Pitt su napustili Sarajevo dan nakon projekcije filma "U zemlji krvi i meda" koja je sinoć održana u Olimpijskoj dvorani Zetra pred oko pet hiljada gledatelja. Privatni avion s glumcima je odletio prema Zagrebu gdje će također biti održana projekcija filma.

I na odlasku je Angelina bila izuzetno srdačna pa je fotoreporterima mahnula čim ih je primijetila, a odvojila je vrijeme i da se fotografiše i pozdravi sa uposlenicima Aerodroma.

Sinoćnja premijera filma je duboko potresla gledatelje u Zetri, ali i Angelinu, koja nije mogla zadržati suze. Publici se zahvalila na bosanskom jeziku, što je izazvalo oduševljenje u Zetri.

Zasigurno najslavnija holivudska glumica se u Sarajevu ponašala potpuno prirodno, bila je susretljiva i spremna na otvoren kontakt s novinarima i posjetiteljima.

Angelina je u svakom pojavljivanju pred novinarima iskoristila priliku da istakne svoju ljubav prema Bosni i Hercegovini i ljudima koji ovdje žive pa je gotovo sigurno da će zajedno s Bradom uskoro ponovo doći u naš glavni grad i tako opet skrenuti pažnju regionalne i svjetske javnosti na tragediju koja se dogodila našoj zemlji tokom rata.

Iako je pred organizatorima bio težak zadatak, ne možemo se oteti utisku da je dolazak slavnog para mogao proteći mnogo organizovanije te da su ljudi iz Sarajevo Film Festivala mogli pokazati malo više susretljivosti prema domaćim novinarima.