Kid's festival
0

Amila Habibić iz Ilijaša "britanski ambasador na jedan dan"

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Devetogodišnja Amila Habibić iz Ilijaša danas je uz pomoć svoje prijateljice Nejre Čengić obavljala dužnost "britanskog ambasadora na jedan dan", saopćeno je iz britanske ambasade.

Amila i Nejra su tokom dana pratile britanskog ambasadora u Bosni i Hercegovini Michaela Tathama u njegovim redovnim dnevnim dužnostima. Na prošlogodišnjem Kids Festivalu, tokom likovne radionice na temu "Bosna i Hercegovina i Velika Britanija", Amila je naslikala prelijep crtež za koji je kao nagradu dobila priliku da postane "britanski ambasador na jedan dan".

Britanska ambasada Sarajevo podržava Kids festival od njegovog samog početka, a ovo je već peti put da dodjeljuje nagradu "britanski ambasador na jedan dan".

Amila i Nejra su svoj radni dan počele obilaskom prostorija Britanske ambasade u Sarajevu i upoznavanjem sa radom svih odjela Ambasade.

Potom su zajedno s ambasadorom Tathamom održale sastanak s Berizom Belkićem, zamjenikom predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, a nakon ručka s ambasadorom Tathamom obišle su i štand Britanske ambasade na Kids festivalu.

Britanska ambasada je i ove godine uz pomoć Britanskog savjeta za posjetioce Kids festivala pripremila mnogo zanimljivih poklona i aktivnosti. U saradnji s Handicap Internationalom, Ambasada je organizovala i takmičenje za najbolji literarni rad na temu "Svi različiti, svi jednaki" u kojem su učestvovala djeca osnovnih škola iz općina Stolac i Berkovići.

Danas je, u sklopu Kids festivala, ambasador Tatham uz Amilinu i Nejrinu asistenciju proglasio pobjednike tog takmičenja, a to su: Smiljan Raguž, učenik 6. razreda Osnovne škole Stolac, Amila Ivanković, učenica 6. razreda Prve osnovne škole Stolac, i Ivana Matić, učenica 8. razreda Osnovne škole Stolac. Oni su naredni "britanski ambasadori na jedan dan".