Kultura
0

Abdulah Sidran otvara Sajam knjige u Istri

FENA
Abdulah Sidran
Abdulah Sidran
Bosanskohercegovački pjesnik, scenaristi i pisac Abdulah Sidran u petak točno u podne svečano će otvoriti ovogodišnji 17. Sa(n)jam knjige u Istri koji se pod središnjom temom "Identitet drame - drama identiteta" održava od 2. do 11. prosinca u Puli, najavila je direktorica Sajma Magdalena Vodopija.

Predstavivši na današnjoj konferenciji za novinare u Puli katalog sajma i program svečanosti otvaranja, Vodopija je istaknula da će 17. pulski festival knjiga i autora ove godine okupiti dvjestotinjak izdavača koji će izložiti i predstaviti više od 15 hiljada knjiga te istodobno ugostiti 250 sudionika, od čega sedamdesetak autora.

Posebnu cjelinu ovogodišnjeg izdanja Sajma čine brojni popratni programi koje je predstavila glavna organizatorica Sajma Egle Vošten istaknuvši da je Sajam ove godine pripremio za publiku niz posebnih programa od kojih treba izdvojiti hrvatsku premijeru predstave "Leksikon YU mitologije" Olivera Frljića u suradnji s Istarskim narodnim kazalištem. Izdvojila je i multimedijalni performans "Simetrija kvadrata" te večernji program PMSSS kao svojevrstan talk show voditeljice Mime Simić.

Voditeljica Festivala dječje knjige "Monte librić" Slavica Ćurković istaknula je kako ovaj program u desetak festivalskih dana nastoji pokazati najbolja ostvarenja i izdanja književne produkcije za djecu. Ove će godine više od 35 nakladnika predstaviti svoju godišnju produkciju a u sklopu programa održat će se i brojne kreativne radionice.