Slavni bokser očajan
0

Kćerka Mikea Tysona bori se za život

Sarajevo-x.com
Četverogodišnja kćerka slavnog boksera Mikea Tysona doživjela je tešku nesreću prilikom igre i nalazi se u bolnici gdje je ljekari održavaju na životu pomoću aparata, javio je AP u utorak ujutro.

Ozlijeđenu Exodus Tyson je na pokretnoj traci za vježbanje, na kojoj se djevojčica igrala, pronašao njen sedam godina stariji brat. U momentu kad je dječak pronašao sestru ona je bila bez svijesti, a sprava za vježbanje je djevojčici pritisla vrat i glavu.

Zato vrijeme njihova majka boravila je u jednoj od drugih prostorija u kući i nije čula nikakav udarac ili pad, dodaje AP.

Porodica je odmah pozvala hitnu pomoć, a po njihovom dolasku utvrđeno je da se djevojčica nalazi u teškom stanju. Nakon oživljavanja, Exodus Tyson je stavljena na aparate koji je održavaju na životu, a ljekari su izjavili da je djevojčica u veoma kritičnom stanju i da ne znaju da li će preživjeti.

Mike Tyson je u trenutku nesreće bio u Las Vegasu, no odmah nakon što je čuo vijest doletio je u Phoenix gdje živi njegova porodica.

Novinari nisu uspjeli uzeti izjavu od njega, no porodica je kasnije dala službenu izjavu za javnost.

'Želimo zahvaliti svima koji su uz nas i koji se mole za život naše kćerke. Jedino što mi molimo vas jeste da poštujete našu privatnost u ovim teškim trenucima', stoji u izjavi porodice Tyson.