nova programska šema
106

Hayat TV: Iclal Aydin, popularna glumica iz serije "Tri sestre" boravila u Sarajevu

Jedna od najpoznatijih turskih televizijskih glumica s bogatom karijerom o kojoj svjedoči 18 ostvarenih uloga u najznačajnijim turskim televizijskim serijama, gledanim širom svijeta, Iclal Aydin boravila je u Sarajevu.

Nakon posjete mezaru prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića draga gošća uz pratnju urednice Hayat TV-a Sanele Junuzović prošetala je Baščaršijom i posjetila nekoliko dućana, kako bi za svoje drage prijatelje pripremila poklone iz "evropskog Jerusalema", a sebe darovala posebnim i dragim sjećanjem.

Oduševljenost Sarajevom kao glavnim gradom naše domovine potvrdila je i nakon što se napila vode s česme pored sarajevske ljepotice Begove džamije, uz potvrdu da će se "definitivno vratiti u Sarajevo". Posebno je bila sretna nakon što su joj domaćini potvrdili urbanu legendu da se svi koji popiju vode s te česme vrate u Sarajevo.

Iclal Aydin je potom u pratnji svojih domaćina s Hayat TV-a posjetila i Zemaljski muzej u kojem je s poštovanjem i divljenjem pratila i slušala detalje o bogatom kulturnom, historijskom i društvenom naslijeđu naše domovine.

Po završetku posjete Zemaljskom muzeju Iclal Aydin se uputila u prostorije Hayat TV-a, gdje je u okviru specijalnog programa, prezentacije jesenje sheme najpoznatijeg bh. brenda, predstavila jednu od najgledanijih i najboljih savremenih serija turske televizijske produkcije "Tri sestre", koju Hayat TV emituje od sredine oktobra.

"Prvi put sam u Sarajevu. Oduševljena sam. S druge strane, sretna što će gledatelji Hayata moći gledati 'Tri sestre', seriju koja je trenutno jedna od najgledanijih u Turskoj. To je kombinacija tragedije i komedije, kao što često i bude u životu. Hayat televizija je prva u Evropi koja je otkupila prava na ovu seriju. Drago mi je što sarađujemo s ovim novim serijskim televizijskim projektom", kazala je glumica.

Iclal Aydin jedna je od glumica u seriji "Tri sestre" koja je nastala po njenom romanu, bestseleru u Turskoj.

Producentica serije "Tri sestre" Inci Gundogdu istakla je kako je mašta autorice ključni vodič ove serije.

"Plakala sam čitajući knjigu i znala sam da je moramo ekranizovati. Imala sam potrebu da nazovem Iclal, nakon čega su stvari krenule pravim putem. U Turskoj imamo veliku i jaku konkurenciju, ali smo predanim radom uspjeli osigurati veliku gledanost i sad smo prvi u svim kategorijama. Nadam se da će serija trajati dugo", rekla je Inci Gundogdu.

Inače, najpoznatiji bh. brend - Hayat TV, u svom najvećem studiju pred mnogobrojnim prijateljima i poslovnim partnerima prezentovao je svoju novu programsku shemu.

Uz ovu novu poslasticu iz Turske Hayat TV je najavio da će ove godine ekskluzivno emitovati seriju "Toma", nastalu po istoimenom najvećem prošlogodišnjem regionalnom kinematografskom hitu.

"Mi bez dilema poznajemo, volimo, promovišemo i čuvamo karakteristične i važne elemente bh. kulture, ali i njenu ukupnu društvenu, ekonomsku, sportsku i umjetničku atmosferu. U našim programima priliku i promociju dobivaju mladi, uspješni, posvećeni ljudi u različitim segmentima društva, a tako ne pružamo podršku samo njima i njihovom radu, nego i otkrivamo potencijale bh. društva i na bazi realnih, mjerljivih parametara čuvamo optimizam i vjeru u ovu zemlju. Radosni smo da jedna od ključnih karakteristika i naše međusobne saradnje nije samo partnerstvo, nego i prijateljstvo, jer su mnogi među vama sad već naši prijatelji nakon realizacije brojnih zajedničkih projekata. Naša profesionalna posvećenost, ispunjena obećanja te dijeljenje zajedničkih vrijednosti stvarali su ta prijateljstva i partnerstva na kojima smo zahvalni i kojima se ponosimo", kazala je urednica Aida Mahmutović.