Film/TV
0

Zombiji osvojili kinopubliku

NINA
Publika je uživala gledajući novi film o zombijima pod nazivom "Dawn of the Dead" koji je zaradio 27,3 miliona dolara te zauzeo prvo mjesto na listi box officea.

Time je zamijenio, u svojem prvom prikazivanju, film Mela Gibsona "The Passion of the Christ", koji se našao na drugom mjestu nakon što je tri vikenda za redom bio prvi.

"Dawn of the Dead" je film u kojem glume Sarah Polley i Ving Rhames u remakeu horora Georgea Romera iz 1979. godine o preživjelima u zatrpanom shopping centru koje progone zombiji.

"The Passion" je ukupno u prikazivanju u SAD-u zaradio 295.3 miliona dolara, čime je pretekao film "The Sixth Sense", koji je zaradio 293.5 milijuna i na taj način zauzeo 18. mjesto na listi po zaradi u SAD-u svih vremena.

Ukupna zarada box officea raste četvrti vikend za redom. Najboljih dvanaest filmova zaradilo je 109.7 milijuna, što je porast od 33 posto u odnosu na isti vikend prošle godine. Zasluge za to najviše se pripisuju filmu "The Passion".

"Očekivali smo dobre početne rezultate, ali nismo očekivali ovakve razmjere," izjavio je voditelj distribucije u Newmarket Filmsu Rob Schwartz, koja je objavila "The Passion".

  1. "Dawn of the Dead", 27,3 milliona dolara
  2. "The Passion of the Christ", 19,2 miliona dolara
  1. "Taking Lives", 11,4 miliona dolara
  2. "Starsky & Hutch", 10,7 miliona dolara
  3. "Secret Window", 9,6 miliona dolara