Film/TV
0

Uspješno završena prva faza uspostave programa TV1

Sarajevo-x.com
TV1, prva news televizija u BiH, nakon nepuna dva mjeseca emitiranja programa, uspostavila je dinamičnu shemu informativnog programa, koji gledateljima nudi pravovremenu informiranost. Od 7 do 24 sata u okviru kratkih, 5-minutnih Vijesti izvještavamo o najaktulenijim događanjima iz zemlje, svijeta i regiona, a šira hronika pregleda političkih i društvenih aktuelnosti rezervirana je za Vijesti plus u 12, 17 i 24 sata.

Od 4. oktobra iskusan tim profesionalaca započeo je i produkciju centralne informativne emisije Dnevnik TV1 u 19:30 sati, koji prezentiraju vrhunski voditeljski parovi.

U Dnevniku u 22, javnost se pobliže informira o gorućim pitanjima bh. društva o kojima razgovramo sa gostima Dnevnika.

U proteklom periodu TV1 opravdala je epitet prve news televizije u BiH uspješnom realizacijom živog prijenosa Izbora u kojem su reporteri iz cijele zemlje izvještavali o toku izbornog dana, kao i live prenosa svih događaja. TV1 prvi je medij koji je uživo prenio prvu izjavu Ilije Jurišća sa slobode, saopćeno je iz ove tv-kuće.

Od 16.oktobra, nakon 40-odnevne realizacije, u programsku shemu, u emitiranje jednom sedmično, uvrštene su i prepoznatljve forme jednog od najpopularnijih televizijskih urednika u BiH, Senada Hadžifejzovića, emisija Face to Face, te Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem.

Nakon uspješne postavke informativnog programa, programski i produkcijski timovi TV1 uspostavljaju programsku shemu koju će činiti i zanimljivi sportski, dokumentarni, filmski i serijski sadržaji.

Već ranije su kupljena ekskluzivna prava prijenosa Kvalifikacijskih utakmica rukometne reprezentacije za trakmičnje za Euro 2012., a u toku su pregovori za kupovinu drugih atraktivnih sportskih sadržaja.

TV1 kupila je i prava emitiranja 240 sati najboljeg dokumentarnog programa od World Wide Entertaimenta, a u toku su pregovori sa kompanijom Fox za kupovinu popularnih ostvarenja sedme umjetnosti sa poznatim glumačkim imenima.