Kultni punk bend
7

Uskoro počinje snimanje serije o Sex Pistolsima

V. K.
Kultni sastav i danas dio britanske kulture (Foto: EPA-EFE)
Kultni sastav i danas dio britanske kulture (Foto: EPA-EFE)
Američka televizijska grupacija FX, objavila je kako će u martu 2021. godine početi sa snimanjem serije o kultnom britanskom punk sastavu Sex Pistols.

Kako piše BBC, scenarij serije jednostavnog naziva "Pistol" temelji se na memoarima gitariste Sex Pistolsa Stevea Jonesa, a glavne uloge igrat će Anson Boon koji će utjeloviti Johna Lydona, dok je Louis Partridge dobio ulogu Sida Viciousa.

Zvijezda serije "Igra prijestolja" Maisie Williams igrat će manekenku Pamelu Rooke poznatu i kao Jordan, koju smatraju jednom od osoba koja je zaslužna za kreiranje i promociju punk stila.

Američka televizijska grupacija FX koja je i zadužena za snimanje serije, objavila je kako će serija imati šest dijelova a snimanje serije trebalo bi početi krajem marta. Kada je u pitanju produkcija i režija serije, režirat će je poznati britanski režiser Danny Boyle. Nakon što je saznao da će upravo on biti zadužen za ekraniziranje priče o kultnim Pistolsima, Boyle nije mogao kriti oduševljenje.

"Trenutak dolaska punka promijenio je britansko društvo i kulturu zauvijek. To je bila tačka detonacije za britansku uličnu kulturu, kada su obični mladi ljudi došli na pozornicu, iskalili svoj bijes i stvorili svoju modu. Svi su ih se bojali, ali su ih slijedili", rekao je Boyle.

Boyle je režiser brojnih uspješnih filmova kao što su "Slumdog Millionaire", "Steve Jobs", "Yesterday", "28 Days Later" i "The Beach", ali kod filmske publike najviše je ostao u sjećanju po filmskom djelu "Trainspotting" koje slovi kao jedno od najvažnijih filmskih ostvarenja tokom devedesetih godina 20. stoljeća.