Film/TV
0

Umro britanski filmski režiser Anthony Minghella

FENA
Britanski filmski režiser Anthony Minghella umro je u 54. godini života, objavio je u utorak njegov agent. Minghella, čiji filmovi uključuju djela kao što su "Truly, Madly, Deeply" i "Cold Mountain", bio je predsjedavajući Britanskog filmskog instituta, javio je BBC.

U 1996. on je dobio Oskara za režiju filma "Engleski pacijent" i također je bio nominiran za Oskara za scenarij za svoj film "Talentirani gospodin Ripley".

Režirao je i film ''Breaking and Entering'' sa Juliette Binoche koja tumači lik Amire, izbjeglice iz Bosne, ali i TV epizodu knjige "Detektivska agencija za dame broj jedan" koja bi se trebala prikazati za Uskrs.

Devedosetominutna pilot-emisija koju je režirao Minghella i koscenarist Richard Curtis trebala bi se prikazati na kanalu BBC One.

Minghella je počeo karijeru s prvim radijskim komadima za koje je dobio nekoliko nagrada.

On je napravio svoj prvi film "Truly, Madly, Deeply" u 1991., za kojim su uslijedili "Engleski pacijent" i "Talentirani gospodin Ripley".

Kada je preuzeo dužnost predsjednika Britanskog filmskog instituta u 2003., on je izjavio za BBC: "Mi ne pravimo dovoljno filmova ovdje, studiji nisu dovoljno zauzeti, nemamo dovoljno studija. Nismo dobri u školovanju talenata koje imamo ovdje i koji dolaze s Britanskog otočja, i trebali bismo raditi na tome."