WARM Festival
11

U Meeting Pointu projekcija filma ''Muškarci ne plaču'' i razgovor s Alenom Drljevićem

E. LJ.
Večeras u 20 sati, u sklopu WARM festivala, u kinu Meeting Point u Sarajevu bit će prikazan nagrađivani film "Muškarci ne plaču" bosanskohercegovačkog reditelja Alena Drljevića.

Ulaz na projekciju je slobodan. Nakon projekcije bit će održan Q&A s Alenom Drljevićem s kojim će razgovarati Nebojša Jovanović, asistent na Akademiji scenskih umjetnosti Sarajevo.

Projekcija filma Alena Drljevića u sklopu WARM festivala organizira se u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom, odnosno njegovim programom Dealing with the Past/Suočavanje s prošlošću zbog zajedničkog cilja koji imaju WARM festival i program Suočavanje s prošlošću - promocija kulture sjećanja.

Film "Muškarci ne plaču" je koprodukcija Bosne i Hercegovine, Slovenije, Njemačke i Hrvatske. Radnja filma smještena je u BiH, 15 godina nakon rata. Deset muškaraca su jedini gosti zabačenog, planinskog hotela. Grupu čine jedan psihoterapeut i devet učesnika radionice koja bi trebalo da im pomogne da se suoče s prošlošću. Svi učesnici su veterani rata, nekadašnji pripadnici više različitih vojski koje su devedesetih godina prošlog vijeka ratovale jedne protiv drugih širom bivše Jugoslavije.

Uloge su ostvarili Boris Isaković, Leon Lučev, Emir Hadžihafizbegović, Sebastian Cavazza, Ermin Bravo, Boris Ler, Ivo Gregurević, Primož Petkovšek, Jasna Đuričić, Izudin Bajrović...