Najskuplji australski film
0

Svjetska premijera filma "Australija"

Sarajevo-x.com
Nakon više mjeseci čekanja, najskuplji australski film režisera Baza Luhrmanna doživio je svoju svjetsku premijeru u Sydneyu.

Snimanje epa "Australija" koštalo je 130 miliona dolara, a glavna glumica Nicole Kidman radi na još tri filma koja su u predprodukciji. Govoreći o ovom filmu izjavila je da je to bila "prilika koju nije mogla propustiti". "Australiju" mnogi smatraju nasljednikom kultnog "Prohujalo s vihorom".

Riječ je o pustolovnoj ratnoj drami koja donosi priču o ljubavi engleske aristokratkinje i kauboja uoči Drugog svjetskog rata. Glavne uloge igraju Nicole Kidman i Hugh Jackman.

Na premijeri je Kidman govorila i o tome kako je nesigurna hoće li nastaviti sa glumačkom karijerom jer, kako je istakla, planira imati još djece. Dodala je i to da je za nju i njenog supruga Keita Urbana bilo "veoma bolno" što su morali ostaviti kćerkicu Sunday Rose i doći na premijeru.

O režiseru Luhrmannu Nicole je imala samo riječi hvale: "U kreativnom smislu on je moja srodna duša. Divno je biti u njegovim rukama."