Film/TV
631

Svi žele selfie s De Nirom: Slavni glumac se fotografisao s fanovima ispred Narodnog pozorišta

Piše: L. Č.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Slavni glumac Robert De Niro koji trenutno boravi u Sarajevu danas je prisustvovao druženju s filmskim radnicima i novinarima u Narodnom pozorištu, u okviru programa "Na kafi sa."

De Niro je govorio o svojoj karijeri i filmskim ulogama koje su je obilježile, a razgovor je moderirao Mike Goodridge, bivši urednik prestižnog magazina Screen International i današnji izvršni direktor londonske kompanije Protagonist Pictures.

Prilikom izlaska iz Narodnog pozorišta, De Nira su dočekali fanovi koji su iskoristili ovu priliku da se fotografišu s omiljenim glumcem.

Podsjećamo, Robertu De Niru sinoć je u Ljetnom kinu uručena specijalna nagrada Počasno Srce Sarajeva za životno djelo.

Istovremeno na dvije lokacije, u Narodnom pozorišti u Ljetnom kinu prikazan je njegov film "Taksist" koje ove godine obilježava 40. godina postojanja.

Robert De Niro je u Sarajevo došao jučer privatnim avionom koji je na aerodrom sletio u podne, nakon čega se zaputio prema gradu na ručak u restoranu Vinoteka.

Nakon ručka glumac je odlučio iskoristiti lijepo vrijeme za obilazak Sarajeva i posjetu najznačajnim historijskim lokacijama od velikog značaja za glavni grad BiH i opsadu Sarajeva, pa je tako posjetio Jevrejsko groblje, Zlatište i Tunel spasa.