Keanu Reeves otkrio
0

Sve spremno za snimanje četvrtog i petog Matrixa

Sarajevo-x.com
Kanadski glumac Keanu Reeves se vraća snimanju jednom od svojih najprofitabilnijih serijala ulogom u četvrtom i petom nastavku filma "Matrix".

Glumac se nedavno pojavio na događaju u Londonu gdje je promovisao svoj novi film "Henry`s Crime". Tom prilikom je govorio i o svojim prethodnim projektima kao i o planu snimanja trećeg nastavka filma Bill & Ted. Nakon toga je rekao da se sastao sa kreatorima Matrixa, braćom Wachowski, rekavši da su oni završili posao na dva filma u kojim glavni lik Neo nastavlja svoje avanture.

Osim toga, režiseri, scenaristi i izvršni producenti, braća Wachowski, susreli su se sa režiserom i scenaristom Jamesom Cameronom kako bi razgovarali o prednostima i nedostacima 3D tehnologije, objavljeno je na stranici "Empireonline.com".

Reeves je rekao da osjeća obavezu da snimi film dostojan prethodnih, te da vjeruje da su ideje braće Wachowski originalne. On je dodao da se veseli povratku ulozi Nea. Obećao je da će novi filmovi biti revolucija u žanru akcijskih filmova, baš kao što je to bio prvi Matrix.