Jolie među nominiranim
0

Sve spremno za dodjelu Zlatnih globusa

Sarajevo-x.com
Angelina Jolie (Foto: AFP)
Angelina Jolie (Foto: AFP)
Hollywood s nestrpljenjem očekuje svečanu ceremoniju na kojoj će biti uručene prestižne filmske nagrade Zlatni globus, a koja će večeras biti održana 69. put.

Svečanoj ceremoniji će ove godine prisustvovati George Clooney, Brad Pitt i Angelina Jolie pa je događaj već dobio epitet jednog od najglamuroznijih posljednjih godina.

Domaćin večeri bit će komičar i glumac Ricky Gervais tako da je jedno sigurno - dobre zabave i smijeha neće nedostajati.

Među nominiranima filmovima u kategoriji za najbolju dramu su The Descendants, The Help, Hugo, The Ides of March, Moneyball i War Horse.

Za prestižnu titulu u kategoriji najbolja glumica takmičit će se Glenn Close, Albert Nobbs Viola Davis, Rooney Mara, Meryl Streep i Tilda Swinton, a među glumcima nominirani su George Clooney, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Ryan Gosling i Michael Fassebender.

U kategoriji komedije i mjuzikla takmiče se 50/50, The Artist, Bridesmaids, Midnight in Paris i My Week With Marilyn.

Među nominiranim je i film Angeline Jolie "U zemlji krvi i meda", ratno-ljubavna priča smještena u BiH, a u kojoj mahom glume bh. i glumci iz regije.

Rediteljski prvijenac holivudske zvijezde nominiran je u kategoriji najbolji strani film sa još četiri ostvarenja.

Zlatni globus najbolji je pokazatelj koji bi se filmovi i glumci moglo okruniti najprestižnijom filmskom nagradom na svijetu - Oscarom.