Film/TV
0

"Štrumpfovi 2", "Red 2" i "Ljubav na francuski način" u Cinema Cityju

Prikazivanje novog nastavka akcijsko-animirane porodične hit komedije "Štrumpfovi 2" ("Smurfs 2") počinje 01. augusta u Cinema Cityju.
Zli čarobnjak Gargamel kreira dvoje zločestih likova nalik Štrumpfovima i daje im imena Zloćke, kako bi ostvario svoj novi zlobni plan. Ali nakon što otkrije da će mu u njegovoj nakani biti potreban pravi Štrumpf i to niko drugi nego Štrumpfeta, koja jedina zna tajnu čaroliju kako Zloćke pretvoriti u prave Štrumpfove, Gargamel je otima i odvodi u Pariz, gdje je već zadobio povjerenje miliona ljudi kao najveći svjetski čarobnjak.

I dok Gargamel zajedno sa svoja dva zločesta Štrumpfa i Štrumpfetom luduje po Parizu, Papa Štrumpf, Trapavi, Mrgud i Licko se moraju vratiti u naš svijet, udružiti se sa svojim prijateljima Patrickom i Grace Winslow te dati sve od sebe kako bi spasili Štrumpfetu! Pretprodaja ulaznica počinje 30. jula na blagajni Cinema Cityja.

Nastavak poznatog hita iz 2010. godine, koji je oduševio filmski svijet, "Red 2" ("Red 2"), od 01. augusta je na repertoaru Cinema Cityja. Bruce Willis, Helen Mirren i John Malkovich ponovno dokazuju da oni najbolji, nemaju vremena za mirovanje. Penzionisani su, naoružani i iznimno opasni u novoj akcionoj komediji. Ovog puta ekipa je na tragu velike nuklearne prijetnje.

Na repertoar Cinema Cityja stiže i nova komedija "Ljubav na francuski način" ("20 ans decart"). Alice je 38-godišnja modna urednica Rebelle magazina, a po zvanju je perfekcionist. Iznimno je zahtjevna i igra na sigurno. Stoga njen šef nije siguran je li Alice najbolji izbor za glavnu urednicu. Sve se mijenja kad Alice zabunom dobije status "žderačice muškaraca", i to od 20 godina mlađeg zgodnog studenta. Kako bi povećala izglede za posao urednice, Alice prihvata igru, a Balthazar ne može vjerovati kako mu se posrećilo.

Ususret 19. Sarajevo Film Festivalu, Cinema City i ove godine ponosno predstavlja nastavak saradnje sa Festivalom. Više informacija o rasporedu projekcija i termina tokom SFF-a u Cinema Cityju, možete dobiti na web-stranici Cinema Cityja, www.cinemacity.ba, kao i na oficijelnoj Facebook stranici.