Cinema City Sarajevo
0

Stiže 'prokleto uzbudljiva osvetnička zabava'

Sarajevo-x.com
Posljednji filmski projekat slavnog Quentina Tarantina "Inglourious Basterds" (Prokletnici) dolazi i u našu zemlju. Dosad najbolje ostvarenje ovog režisera i scenariste počinje sa bh. distribucijom u četvrtak, 20. avgusta, što je ujedno i početak njegove svjetske distribucije, javljaju iz Tropik filma&videa.

Tarantino je po svom scenariju snimio žanrovsku kombinaciju akcije, avanture i ratnog filma nazvanu "prokleto dobra osvetnička zabava", a koju možete gledati na repertoaru novootvorenog multipleksa Cinema City u Sarajevu.

U filmu uloge tumače Brad Pitt, Diane Kruger, Melanie Laurent, Christoph Waltz, Mike Myers, Eli Roth i drugi, a radnja filma smještena je u Francusku koja se nalazi pod njemačkom okupacijom.

Isti dan kad u distribuciju kreće "bajka u Tarantinovom stilu" na repertoaru Cinema Cityja naći će se i triler "State of Play" (U igri) čija se priča bazira na političkoj uroti, a prati je izvrsna režija i glumačka postava (Russel Crowe, Ben Affleck, Helen Mirren).

Trenutni repertoar sarajevskog multipleks kina možete pronaći na njihovoj web stranici, te pratiti najave novih premijera iz svijeta sedme umjetnosti.