U kinima 5. novembra
11

Stigao još jedan trailer za "Red Notice", film koji pljačkanje pretvara u umjetnost

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Glumački trio koji čine Gal Gadot, Dwayne Johnson i Ryan Reynolds tumači glavne uloge u predstojećem Netflixovom filmu "Red Notice" u koji je uloženo rekordnih 130 miliona dolara, a novi trailer objavljen tokom popodneva donosi dublji uvid u radnju.

Film je napisao i režirao Rawson Marshall Thurber, a naslov "Red Notice" se odnosi na globalno upozorenje koje je izdao Interpol.

Radnja komedije govori o pljački u kojoj FBI profiler (Johnson) sarađuje s najvećim svjetskim kradljivcem umjetnina (Reynolds) kako bi uhvatio trenutno najtraženijeg lopova svijeta (Gadot).

Kako Netflix opisuje: "Avantura koja slijedi odvodi trio širom svijeta, preko plesnog podija, zarobljavanja u osamljenom zatvoru, u džunglu i, što je najgore po njih, vrijeme stalno provode u međusobnom društvu."

Johnsonu, Gadot i Reynoldsu se pridružuju Ritu Arya i Chris Diamantopoulos. Film su producirali Hiram Garcia, Dwayne Johnson i Dany Garcia iz Seven Bucks Productions, Beau Flynn's Flynn Picture Co. i Thurber's Bad Version, Inc.

"Red Notice" je vjerovatno najveće zajedničko ulaganje streaming giganta sa 130 miliona dolara. Prvenstveno su studija Universal i Legendary preuzeli Johnsonov projekt na aukciji, pri čemu bi dobio isplatu od 20 miliona dolara u odnosu na bruto dobit, ali nakon što je Universal objavio brojke, projekt je ocijenjen preskupim i Netflix je preuzeo njihovo mjesto.

Red Notice će stići u odabrana kina 5. novembra, a na Netflix 12. novembra.