Po istinitim događajima
2

Sony počeo snimati film "Gran Turismo"

D. B.
Sony Pictures i Gran Turismo su objavili informaciju da je počelo snimanje prvog "Gran Turismo" filma.

Vijest je objavljena na Twitteru, a u tvitu je objavljena fotografija četvrte scene, dok se u pozadini nazire Nissan GT-R.

To je očekivano iz dva razloga, prvo jer je GT-R krasio cover igre Gran Turismo 5 Prologue koja je izašla 2007. godine, kao i zbog toga što je priča filma usko povezana s Nissanom i njegovom GT Akademijom.

Film govori o inspirativnoj istinitoj priči igrača Gran Turisma Jana Mardenborougha, koji je osvojio niz gaming takmičenja te u konačnici postao pravi profesionalni vozač trkaćeg automobila.

Ukratko, GT Akademija je omogućila gamerima da napreduju i stignu od virtuelnih utrka do onih stvarnih. Mardenborough je bio treći, najuspješniji i najmlađi polaznik GT Akademije. Otkako je pobijedio 2011. godine Mardenborough se takmičio na utrci 24 sata Le Mansa te je bio treći u LMP2 klasi. Sada se takmiči u japanskoj poznatoj seriji Super GT, a također je simulatorski i testni vozač u Formuli E.

Potpuno novi Nissan Z GT4 bi se također trebao pojaviti u fillmu.

Glavnu ulogu će imati Archie Madekwe, dok će njegovu majku glumiti Geri Horner, bivša članica grupe Spice Girls čiji je muž Christian Horner direktor Red Bull Racinga u Formuli 1. David Harbour će glumiti trenera, dok je uloga režisera povjerena Neillu Blomkampu. To je pomalo čudno jer se Blomkampova historija primarno veže za naučnu fatastiku.

Scenarij su napisali Jason Hall i Zach Baylin, koji stoje iza filmova "American Sniper" i "King Richard". Kreator igre Gran Turismo, Kazunori Yamauchi, imat će funkciju izvršnog direktora.

Vezani članci