Popularni filmski klasik
0

Širi se bizarna teorija o filmu "Sam u kući": Fanovi uvjereni da je Kevin postao ubica

D. J.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Budući da su praznici pred vratima, ovo je savršeno vrijeme da ponovo pogledate klasik "Sam u kući".

Međutim, ako volite gledati kako Kevin McCallister savladava provalnike, onda bi vas nova teorija obožavatelja koja se širi internetom mogla uznemiriti.

U filmu iz 1990. Kevin, kojeg glumi Macaulay Culkin, ostaje sam kod kuće dok njegova porodica odlazi u Pariz bez njega.

Da stvar bude gora, provalnici Harry i Marv odlučuju opljačkati kuću, ali snalažljivi Kevin ne namjerava dopustiti da se to dogodi i postavlja brojne zamke kako bi spriječio provalnike u njihovom naumu.

Dječak je postavio niz bolnih zamki, uključujući zagrijavanje metalne kvake na vratima, vješanje limenki s bojom, čak je jednom od provalnika zapalio kosu.

A upravo su te pomno razrađene zamke neke obožavatelje navele da misle kako je Kevin odrastao u Jigsawa, ubicu iz filma "Slagalica strave".

Obožavatelji su primijetili da i Jigsaw i Kevin koriste uređaje za elektroničko snimanje kako bi razgovarali sa svojim žrtvama, a napomenuli su i kako je Jigsaw jednu od svojih žrtava spalio nasmrt, sugerirajući da je to možda bila ideja koju je Kevin dobio od peći u jezivom podrumu svoje porodice.

"Za mene je to potpuno uvjerljivo. Kevin = Jigsaw, obojica prave zamršene zamke, obojica imaju probleme s bijesom, zamka za medvjede iz "Slagalice strave" izgleda kao peć u Kevinovom podrumu. Jigsaw ima i sobu koja izgleda poput Kevinovog podruma", napisao je jedan korisnik Reddita.

Ova teorija došla je i do Jamesa Wana, reditelja "Slagalice strave", i on misli da je "nevjerovatna".

Za Huffington Post je rekao: "Trebao sam znati da će Macaulay Culkin odrasti u Johna Kramera."

"Mislim da je to super. Jako sam polaskan što ljudi odvoje vrijeme da se zabave svim tim teorijama zavjera", zaključio je Wan.