Box office
0

"Shrek" zaradio više novca od "Seks i grada 2"

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
DreamWorksov animirani film "Shrek Forever After" zadržao je čelnu poziciju na box officeu drugi vikend zaredom sa zarađenih 43,3 miliona dolara, za ukupnu zaradu od 133,1 milion.

Tako je film o zelenom čudovištu lako nadmašio "Seks i grad 2", koji se nalazi na drugom mjesto sa 32,1 milion zarađenih dolara, što je daleko manje od 56,8 miliona dolara koliko je zaradio prvi dio na svom otvaranju.

Na trećem mjestu se nalazi još jedan debitantski film. Riječ je o Disneyjevoj akcionoj bajci "Prince of Persia: The Sands of Time".

Uprkos lošim kritikama većina u Hollywoodu je očekivala da će "Seks i grad 2", kojeg ćete u Cinema Cityju moći pogledati od 3. juna, zauzeti prvo mjesto na kino blagajnama.

Međutim, četvrti nastavak Shreka još uvijek se dobro drži i drugu sedmicu zaredom. Čitave porodice hrle u kina kako bi pogledali posljednji nastavak filma čijim su glavnim junacima glasove posudile zvijezde poput Mikea Myersa, Camorana Diaza, Eddija Murphyja i Antonija Banderasa.

Devedeset posto publike "Seks i grada 2" čine djevojke i žene, željne novih avantura popularne četvorke, javlja Associated Press.