Film/TV
0

Severina u filmu "Pijetlov doručak"

FENA
Slovenačka producentska kuća "Arsmedia" počela je pripreme za snimanje filma "Pijetlov doručak", u kojemu će Severina Vučković igrati ulogu fatalne žene.

Feri Lainšček je autor romana "Pijetlov doručak", koji jeobjavljen prije sedam godina i bio nominiran za prestižnu nagradu "Kresnik", a u međuvremenu doživio više novih izdanja te preveden na hrvatski i njemački jezik.

Književnik rođen 1959. godine tematizira u svojim djelima život običnih ljudi u rodnom Prekomurju, pa se i radnja filma u kojemu će nastupiti i Severina događa u Murskoj Soboti, blizu granice s Hrvatskom i Mađarskom.

Na lokacijama u tom gradu bit će 10.augusta snimljena i prva klapa ove filmske priče.

Film će režirati mladi debitant Marko Nabršnik, a sredstva su osigurana iz slovenačkog državnog filmskog fonda. Muziku za film napisao je Saša Lošić, frontmen grupe "Plavi orkestar", a u glavnim ulogama nastupaju Pia Zemljič, Vlado Novak i Primož Bezjak.

Uz "Pijetlov doručak", ove će godine biti ekraniziran i njegov roman "Vankoštanc". Radnja filma, koji snima režiser i glumac Branko Đurić (ex: "Bombaj štampa"), odvija se 60-ih godina prošlog stoljeća, a govori o dolasku rock'n'rolla kroz priču o mladiću sa sela koji više od oranja voli električnu gitaru, nastojeći njome osvojiti voljenu djevojku.