Djelo Lane Bastašić
30

Sarah Jessica Parker u novim epizodama "Seksa i grada" čita knjigu bh. autorice

L. K.
Foto: People
Foto: People
Na zvaničnom Instagram profilu nove sezone serije "Seks i grad" objavljena je fotografija knjige koju Sarah Jessica Parker (u seriji Carrie Bradshaw) čita, a riječ je o djelu "Uhvati zeca" bh. književnice Lane Bastašić.

Roman "Uhvati zeca" preveden je na engleski jezik "Catch The Rabbit", a popularna glumica odabrala ga je kao knjigu koju Carrie Bradshaw čita u novim epizodama "Seksa i grada".

Inače, Bastašić je rođena u Zagrebu, odrasla u Banjoj Luci i trenutno živi u Barceloni, a na novosti o knjizi imala je šaljiv komentar: "Nadam se da će mi Parker dati par svojih cipela da platim režije za tri mjeseca".

Dodala je kako su joj se zbog američke glumice počele javljati bivše ljubavi te kako za njih ima jednostavan i kratak komentar: "Što me sada tražiš, pored njih toliko, gdje si bila kad sam bio niko".

Podsjetimo, roman "Uhvati zeca" dobio je Evropsku nagradu za književnost 2020. godine, a preveden je na 18 jezika. Ove godine je nagrađen priznanjem Latisana per il Nord Est 2021., a 2019. je ušao u najuži izbor za NIN-ovu nagradu.