Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@jah @filmokritiko Zao mi je , ali to ne vazi za Ridley-a
film nije nastavak Aliena, radnja se dešava prije prvog Aliena, ali u alien univerzumu. neće biti prikazani alieni već space jockeys (http://avp.wikia.com/wiki/Space_Jockey), koji su navodno stvorili aliene.
Jedva cekam! Ridley Scott najbolji redatelj... Pogledajte Blade Runner najbolji SF film i Kingdom of Heaven - najbolji istorijski :))
j*e*b*o te jel narod kod nas stvarno ovoliko s*e*r*e ili je to samo na internetu?
Nisam rekao da za svaku ideju treba 100 miliona, dapace najbolji filmovi su snimljeni sa malo para. Ja govorim o odredjenoj kategoriji filmova. Ali filmovi tipa Avatar, Matrix, Alien pa sad i prometheus idu uz efekte. Ne mozes snimati film o buducnosti / svemiru na vratniku. Ne moze svaki film biti \"Kod Amidje Idriza\" - \"genijalna ideja\" bez efekata.
@apple, \'\'Bez njih ne možeš izraziti ideju?\'\' Filmovi bez efekata onda nemaju nikakve ideje. Ja ne mogu uzeti kameru, izaći vani, s prijateljima sastaviti nekoliko scena BEZ EFEKATA, sa proračunom manjim od 1000KM, i pritom prenijeti ideju? Ideja košta najmanje 100 miliona dolara?
Raja, primitivizam u nasoj zemlji napreduje nevjerovatnom progresijom. matematickom. Kad je igrao prvi alien kina su bila puna, a danas turske serije i filmovi. Film je o ideji a efekti su tu da pomognu ideji. Avatar je ideja a efekti su tu da pognu. Bez njih ne mozes prikazati ideju. Ali kome ja pricam. Sta nama sensei kaze danas?
bolji su evropski filmovi od ovog holivudskog smeca za dvije klase. nikakve radnje, hajde samo da pokazemo kako smo napredovali u tehnologiji filmskoj
Iskreno nebi volio da bude nastavak Aliena. Ta je prica u prva dva divjela super ispricana i neka na tome i ostane,a ovaj film nekad bude neka nova prica sa novim stvarima :D
fucking legendary !
holivud je vec zadnjih 20goid izbacivao samo rimejkove ili ovako neke nebulozne filmove umiksanih 3d efekata...cisto nekad steknem dojam da radnja filma i smisao nisu bitni koliko su bitni neke scene trke frke i pokretanja oko kojih se bazira cjelokupna prica filma! smece jednom rjecju
Bezze