Film/TV
0

Reese Witherspoon najbolje plaćena glumica

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Iako njen posljednji film "Rendition" nije postigao zapažen uspjeh na američkom box officeu, mlada holivudska zvijezda Reese Witherspoon našla se na prvom mjestu liste najbolje plaćenih glumica koju svake godine pažljivo sastavlja The Hollywood Reporter.

31-godišnja dobitnica Oskara po filmu zaradi između 15 i 20 miliona dolara, što je i bio više nego dovoljan razlog da je jedan od najčitanijih američkih magazina The Hollywood Reporter proglasi najbolje plaćenom glumicom.

Holivudska ljepotica Angelina Jolie (32) zauzela je drugo mjesto, iako je za posuđivanje glasa u animiranom filmu "Beowulf" zaradila "samo" 8 miliona dolara.

Treće mjesto je pripalo Cameron Diaz koja za svaki film dobije platu u iznosu od 15 miliona dolara. Nicole Kidman je ove godine pala na četvrto mjesto, čak dva mjesta niže u odnosu na prošlogodišnju listu, budući da joj sada svaka filmska uloga osigura između 10 i 15 miliona dolara.

Renee Zellweger i Sandra Bullock također zarađuju između 10 i 15 miliona dolara po filmu. Ista situacija je i sa briljantnom glumicom Julijom Roberts koja se na filmskom platnu nije pojavila od 2004. godine. Njen novi film "Charlie Wilson's War" premijerno će biti prikazan u decembru.

Među deset najbolje plaćenih glumica svoje mjesto su pronašle i Drew Barrymore te Jodie Foster, koje za svaki filmski projekat zahtijevaju platu u iznosu od 10 do 12 miliona dolara. Na desetom mjestu se nalazi buduća mama Halle Berry koja po filmu zaradi 10 miliona dolara.

Kako prenosi Associated Press, lista najbolje plaćenih holivudskih glumica naći će se u The Hollywood Reporter - "Women in Entertainment: Power 100" izdanju koje izlazi u utorak.