Film/TV
0

VIDEO / "Real Steel", priča o robotima bokserima, osvojila box-office

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Akcioni spektakl "Real Steel" sa Hughom Jackmanom u glavnoj ulozi osvojio je prvo mjesto na američkom box-officeu ovog vikenda, sa zarađenih 27,3 miliona dolara u sjevernoameričkim kinima.

Film o robotima bokserima, reditelja Shawna Levyja, privukao je veliku pažnju ljubitelja akcija. "Real Steel" u kinima širom svijeta tokom vikenda zaradio je 49,4 miliona dolara.

Radnja filma smještena je u blisku budućnost u kojoj je boks robota najpopularniji sport. Bivši bokser nastoji opstati u poslu promotera i na otpadu nalazi robota za kojeg vjeruje da može postati šampion. U usponu ka samom vrhu bivšem bokseru pomaže 11-godišnji sin.

Snimanje filma je koštalo 110 miliona dolara, ali studio Walt Disney i kompanija DreamWorks vjeruju da se svaki cent isplatio jer film obiluje vrhunskim specijalnim efektima.

"Real Steel" je na redovnom repertoaru u Cinema Cityju u Sarajevu.

Na drugom mjestu box-officea je politička drama "The Ides of March" Georgea Clooneya. Film je prvog vikenda prikazivanja u sjevernoameričkim kinima zaradio 10,4 miliona dolara.

Film je režirao Clooney, a ujedno i ostvario glavnu ulogu. Politička drama je inspirisana iskustvima njegovog oca Nicka Clooneya koji je bio politički koluminista, te kandidat za kongresmena 2004. godine.

Na trećem mjestu je porodični film "Dolphin Tale", sa zaradom od 9,2 miliona dolara.

Deset najgledanijih filmova ovog vikenda:

  1. "Real Steel" - 27, 3 miliona dolara
  2. "The Ides of March" - 10,4
  3. "Dolphin Tale" - 9,1
  1. "Moneyball" - 7,5
  2. "50/50" - 5,5
  3. "Courageous" - 4,6
  4. "The Lion King" (in 3D) - 4,5
  5. 2Dream House" - 4,5
  6. "What's Your Number?" - 3
  7. "Abduction" - 2,9