Film/TV
0

Prvo IMAX kino u regiji dolazi u Zagreb

Sarajevo-x.com
Kristalno čista slika, laserski preciziran zvuk, poseban raspored sjedala, gigantsko specijalno dizajnirano filmsko platno, posebni najno­viji digitalni projektori, 3D uz najmodernije polarizirane 3D naočale, dvorana izgra­đena prema posebnim parametrima... Sve to, a i još puno više, sadržavat će zagrebački IMAX.
Početkom dvanaestog mjeseca ove godine kompanija Blitz-CineStar otvorit će šesti multip­leks u Hrvatskoj, a treći u Zagrebu – CineStar Arena. Riječ je o dosad najluksuznijem, tehnički najbolje opremljenom multipleksu CineStar, tzv. ultimatitvnom multipleksu koji će se po mnogočemu uvelike razlikovati od postojećih CineStara u Hrvatskoj. Navedeni multipleks nalazit će se u sklopu velikog trgovačko-zabavnog Arena centra koji se trenutno gradi u zagrebačkom naselju Lanište, a prostire se na čak 175 hiljada kvadratnih metara. Među raznolikom, posjetiteljima već dobro poznatom CineStarovom ponudom, CineStar Arena sadržavat će i nešto dosad neviđeno na ovim prostorima: IMAX kino.

CineStar Arena prostirat će se na površini od čak 5945 kvadratnih metara, sastojat će se od 10 kino dvorana koje uključuju i dvije Gold Class dvorane, ukupnog kapaciteta 1712 sjedala. Bit će to u potpunosti digitalizirani multipleks, što znači da se u njemu filmovi neće puštati s uobičajene 35mm kopije već će sve dvorane biti opremljene digitalnim projektorima. Izgradnja CineStar Arene predstavlja do sada najzahtjevniji projekt za Blitz-CineStar.

IMAX je nešto što većina ljudi do sada nije imala priliku doživjeti. Radi se o najdominan­tnijem i najmodernijem kinu koje gledanje filma dovodi na jednu potpuno drugu razinu. Zahvaljujući posebno dizajniranoj dvorani, rasporedu sjedala i velikom filmskom platnu vidno polje u potpunosti je okupirano samo filmom pa gledatelj ima dojam kao da je dio filma kojeg gleda.