PinkBH
0

Prikazivanje serije "Mahalaši" počinje večeras

Sarajevo-x.com
U ponedjeljak, 27. aprila na televiziji PinkBH, u terminu od 21:30 sati, gledateljima će biti predstavljena nova serija domaće produkcije simpatičnog naziva “Mahalaši”.

Riječ je o prvom igranom projektu u potpunosti rađenom u produkciji ove televizijske kuće

"Serija ima jednu toplinu, priču koja na mikronivou oslikava naš milje po kojem jesmo prepoznatljivi, a to je dobrodušnost, humor i snalažljivost. To što se serija se snima i govori o čaršiji, njenim vrijednostima, ima posebno zančenje za mene, jer na neki način predstavlja moj dug tim ljudima i sredini”, izjavila je glavna i odgovorna urednica Lajla Torlak.

Zadnja klapa serije, tačnije njene pete epizode, pala je prošlog četvrtka u zgradi televizije PinkBH, a snimanje preostalih epizoda nastavlja se u narednom periodu. Ukupno će biti emitovano 26 epizoda u trajanju od 35 minuta, javili su iz ove bh. TV kuće.

Serija "Mahalaši" je priča o tri prijatelja koji žive u Sarajevu, tačnije na Baščaršiji, a to su Mute, Fare i Fute. Mute ima hotel, Fare lokaciju koju je pretvorio u parking sa sedam mjesta, a Fute prodaje voće i povrće na malom štandu na početku ulice. Fare je oženjen manekenkom iz Sarajeva, Fute manekenkom iz Zagreba, a Mute se zabavlja sa manekenkom iz Beograda.

Njihov vanjski izgled odudara od onoga što oni jesu, ali zato imaju jedan zajednički kompleks koji se pretvorio u rivalstvo, a to je čija žena bolje izgleda, koja ima bolju garderobu, ko bolje pazi ženu. Njihovi zajednički izlasci sa ženama su nalik plemenskim ritualima obožavanja božica.

Reditelj i scenarista serije je Enver Puška, a direktor fotografije Dragan Radetić.

"Miris mahale se nekako izgubio tokom ovih godina. Zato sam u muškoj podjeli uloga, kada smo radili kasting, naveo da je prvi uslov mjesto rođenja Općina Stari Grad, tj. Čaršija. To jeste jedan veliki eksperiment, ali nam istovremeno daje draž i pričinjava veliki užitak u snimanju”, izajvio je reditelj i scenarista Enver Puška.

U seriji igraju: Alden Hadžikarić - Fute, Murvet Ćirić - Mute, Ferid Beriša - Fare, Tanja Žerajić - Milica, Zorana Bečić - Ana, Adriana Kolobara - Lucija, Slađana Pejić - Dženita, Aida Bukva - Sanela, Mirza Hadžibegović - Juka i Jusuf Balić - Sake.