Nakon pet godina
0

Poznati dječiji voditelj Elvir Hadžijamaković Lilo napustio Hayat TV

Sarajevo-x.com
Elvir Hadžijamaković
Elvir Hadžijamaković
Najpoznatiji dječiji voditelj u Bosni i Hercegovini, Elvir Hadžijamaković Lilo, nakon pet godina napustio je Hayat TV zbog novog posla. Njegova nova radna pozicija je menadžer u jednoj prestižnoj kompaniji koja je otvorila svoje predstavništvo u BiH i koja se bavi jačanjem industrije mode, hotelijerstvom, kao i dovođenjem slavnih osoba u našu zemlju. Lilo, ipak, tvrdi da i pored tog posla neće dugo izbivati s malih ekrana i uskoro će nastaviti svoj projekat "Liloland".

"Napustio sam Hayat zbog bolje poslovne ponude i saradnja s njima je završena. Pregovarali smo da nastavim raditi za njih kao spoljni saradnik, no nismo se dogovorili oko finansija, tako da sam nakon pet godina završio to poglavlje života", kazao je Hadžijamaković u razgovoru za Sarajevo-x.com.

Nakon što je prihvatio poziciju menadžera u uspješnoj međunarodnoj kompaniji, Lilo je razmišljao o tome da zauvijek napusti i medije, međutim zbog velike podrške porodice i prijatelja odlučio je da nastavi svoj projekat "Liloland" i da unosi radost u živote svih mališana.

"Kada sam objavio na Facebooku da napuštam Hayat TV dobio sam ogromnu podršku ljudi koji su isticali da ne bih smio napustiti medije jer sam jedna od rijetkih osoba koju cijene i vole svi uzrasti. Tako sam i odlučio da nastavim s projektom i već vodim pregovore sa trima TV stanicama", istakao je Hadžijamaković, dodavši da će u medijima raditi honorarno i da se dječija emisija "Liloland" uskoro vraća na male ekrane.

Nekadašnji član grupe 7UP najavio je i svoj novi album. Naravno, nije riječ o pjesmama kakve su nekada on, Fuad, Gordan, Damir i Nedim snimali... Naime, nakon pjesme "Maskenbal", koju je nedavno snimio i koja je postala pravi dječiji hit, odlučio je izdati i album s dječijim pjesmama, koji će također biti nazvan "Liloland".

"Nakon snimanja pjesme 'Maskenbal' dobio sam ponudu da snimim album. Naravno, ne radi se o autorskim pjesmama već o obradi dječijih hitova", naglasio je Lilo za Sarajevo-x.com, napomenuvši još jednom da njegov projekat "Liloland" traje pet godina, i da ga ne namjerava napustiti.