Film/TV
0

Političar transvestit briljirao u reality showu

Sarajevo-x.com
Prvi transvestit izabran u talijanski parlament, Vladimir Luxuria, oduševio je najviše gledalaca "Celebrity Islanda" te u ponedjeljak navečer odnio pobjedu na ovom reality showu.

Ovaj 43-godišnjak dvije je godine bio član parlamenta iz reda komunističke partije prije nego je na izborima u aprilu izgubio to mjesto. U toku posljednjih šest mjeseci Luxuria, čije je pravo ime Wladimiro Guadagno, postao je prava TV zvijezda dok se borio za život na plaži u Hondurasu zajedno sa drugim slavnim ličnostima. Kako piše AFP, Luxuriju su gledaoci proglasili najomiljenijim.

"Divim se njegovoj sposobnosti da se izbori sa predrasudama svojih kolega", izjavio je producent showa Giorgio Gori i dodao kako iz njegove partije nisu bili nimalo oduševljeni što svog bivšeg predstavnika u parlamentu vide u bikiniju, ali da je publika ipak nagradila njegovu odluku.

Luxuria planira polovinu od zarađenih 100.000 eura pokloniti UNICEF-u.

Rođen kao muškarac, on se oblači kao žena, a osim politike, bavi se i glumom. Postao je ikona talijanskog pokreta homoseksualaca te je lako osvojio mjesto u parlamentu 2006. godine.