Film/TV
0

Početak prikazivanja filma "Legenda o Zorou“

Art Company
Nakon premijernog sedmodnevnog prikazivanja u kinu ART u Tuzli u okvoru vrlo zgusnutog centralnog dijela sezone na sarajevskim kino blagajnama Art Company na redovni repertoar kina APOLO od 01.decembra donosi avanturistički spektakl "Legenda o Zorou“.

Riječ je o nastavku akcionog mega hita iz 1998.godine „Maska Zoroa“ u kojem je maskirani osvetnik nastao iz prema serijalu romana Džonstona MekKulija sa početka 20-tog vijeka doživio svoju prvu modernu ekranizaciju. Kao i originalni film, „Legendu o Zorou“ rediteljski potpisuje tvorac James Bond film „Zlatno oko“ Martin Kempbel, dok u naslovnim ulogama ponovo gledamo velikog Antonia Banderasa i dobitnicu Oskara za mjuzikl „Čikago“, velšku ljepoticu Ketrin Zeta-Džons.
Radnja filma „Legenda o Zorou“ smještena je 10 godina iza originala. Don Alehandro De La Luna sada živi povučenim mirnim životom sa porodicom u San Franciscu. Njegov dječak, Žoakin nije svijestan da je njegov otac nekada imao tajni život maskiranog osvetnika. Ali sve se mijenja kada se pojave bijesni tirani sa vlastitim planovima pa primoravaju Zoroa da ponovo spašava dan od novog neprijatelja, Armanda. Ovaj put i njegova supruga Elenea navlači masku na lice kako bi svom suprugu pomogla u prevlađivanju tiranske klike...

Film „Legenda o Zorou“ prikazivaće se od 01. do 07. decembra u kinu APOLO u terminu 20:30, dok će se u terminu od 18:00 sati, subotom i nedjeljom i od 16:00 sati u istom periodu biti prikazivan porodični spektakl Tima Bartona „Čarli i tvornica čokolade“.

Od 08.decembra „Legenda o Zorou“ prelazi na prikazivanje u kino IMPERIJAL u terminima od 18:00 i 20:15 sati, dok na repertoar kina APOLO dolazi nastavak urnebesne hit komedije "Deuce Bigalow: Evropski žigolo“ koji će svoju BH premijeru doživjeti 01.decembra u kinu ART u Tuzli.

Originalna urnebesne komedija „Deuce Bigalow: muški žigolo“ prvi put je svijetu predstavila karakter smotanog čistača akvarijuma i bazena koji igrom slučaja postaje muška prostitutka a koga je na velikom ekranu tako dobro utjelovio sjajni američki komičar Rob Šnajder. Komedija je sjajno legla sarajevskog publici pa je originalni „Deuce Bigalow“ postao jedan od najgledanijih posljeratnih filmova sa preko 12.000 gledatelja. U nastavku ponovo u naslovnoj ulozi gledamo neponovljivog Šnajdera a svojoj se ulozi iz originala vraća i afroamerički komičar Edi Grifin. „Deuce Bigalow: Evropski žigolo“ će na repertoaru biti od od 01. do 07.decembra u terminu od 20:30 dok u terminu od 18:00 sati i dalje ostaje najbolji BH film 2005.godine, „Go West“ Ahmeda Imamovića koji je ovih dana osvojio nagradu publike na Tesaloniki Film Festivalu u Solunu.

Za kraj, dječiji program u vikendu 03. i 04.decembra nudi porodičnu komediju „Garfield“ koja će se prikazivati u terminima od 11:00 i 14:00 sati.