Film/TV
1

"Pirati! Banda nepoželjnih" i "Projekt X" u Cinema Cityju

Klix.ba
Cinema City u novoj filmskoj sedmici predstavlja svjetsku premijeru urnebesne animirane komedije "Pirati! Banda nepoželjnih" i hit komedije za mlade "Projekt X" te najavljuje početak pretprodaje ulaznica za svjetsku premijeru stripovskog spektakla "Osvetnici 3D".

Repertoar Cinema Cityja od 26. aprila predvodi urnebesna animirana avantrua za sve generacije gledatelja "Pirati! Banda nepoželjnih" (The Pirates! Band of Misfits).

Riječ je o novom projektu kreativnog tima koji je stajao iza animiranog blockbustera "Pobuna u kokošinjcu", koji je još davne 2000. godine samo u američkim kinima inkasirao više od 100 miliona dolara. Autori Peter Lord i Jeff Newitt su okupili prvorazrednu ekipu filmskih zvijezda koje posuđuju glasove glavnim karakterima, a tu su Hugh Grant, meksička ljepotica Salma Hayek, američki komičar Jeremy Piven te britanski veterani Brendan Gleeson, Brian Blessed i Martin Freeman.

Urnebesni film od kojeg će vas zaboljeti vilica od smijeha govori o kapetanu piratskog broda koji sa posadom neobičnih pirata kreće na misiju kako bi porazio protivnike Crnog Bellamya i Cutlass Liz za titulu Najopasnijeg pirata godine. Potraga vodi kapetana i posadu na obale Krvavog otoka i maglovite ulice viktorijanskog Londona gdje će proći bezbroj urnebesnih avantura i čak doći do same kraljice koja im po svaku cijenu želi doći glave...

Za mlađe generacije gledatelja Cinema City od 26. aprila na repertoar donosi dugo očekivanu urnebesnu komediju "Projekt X". Film etiketiran kao Mamurluk za mladu generaciju je prvi rediteljski poduhvat mladog engleskog autora Nime Nourizadeha, koji je producirao Todd Phillips, kreator najpopularnije i najbolje holivudske komedije novog milenija. U priči u kojoj su glavni junaci ne baš pretjerano popularni tinejdžeri čija zabava izmiče kontroli i donosi bure smijeha u naslovnim ulogama gledamo mlade početnike Thomasa Mana, Olivera Coopera i Johnatana Daniela Browna.

Film, koji je od sredine marta samo u američkim kinima inkasirao više od 50 mliona dolara, prikazuje trojicu naizgled anonimnih maturanata, to su Thomas, Costa i J.B., u pokušaju da se napokon proslave. Njihova je ideja prilično naivna - organizirati nezaboravnu zabavu koju će snimiti u dokumentarne svrhe. No, nisu bili spremni za ovakvu zabavu. Vijest se širi, snovi uništavaju, snimci su sramni, a legenda je rođena. Film "Projekt X" je upozorenje roditeljima i policiji - gdje god bili.

Cinema City 30. aprila počinje i pretprodaju ulaznica za jednu od najočekivanijih stripovskih adaptacija 2012. godine "Osvetnici" (The Avengers). Visokoprofilna adaptacija jednog od najpopularnijih stripova izdavačke kuće Marvel, u kojoj na velikom ekranu gledamo zajedno sve najpoznatije super junake (Iron Man, Hulk, Kapetan Amerika, Tor, Crna udovica) u najmodernijoj 3D tehnologiji svoju će Svjetsku premijeru dozivjeti 03. maja, dan prije otvaranja u američkim kinima.

U saradnji sa distributerom filma Art Servis Cinema City je pripremio i iznenađenje za sve posjetitelje u prvom vikendu prikazivanja pošto će svaki 50. gledatelj dobiti poklon sa temom filma (kapa, ruksak na vezanje, sunčane naočale, privjesak). Pored blockbustera "Osvetnici" na redovnom repertoaru Cinema Cityja od 03. maja je i 3D spektakl za mlađe generacije gledatelja, mjuzikl "Streetdance 2".

Cinema City još jednom podsjeća na uslugu telefonskih rezervacija na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati. Sve informacije o svjetskoj premijeri filma "Osvetnici", promotivnoj usluzi Family Day, aktuelnim i nadolazećim filmskim naslovima te svim uslugama multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 288.