81 milion sati gledanja
345

Ova serija je trenutno najgledanija na Netflixu, opisuju je kao najbolju koja je izašla u posljednje vrijeme

N. O.
Foto: Netflix
Foto: Netflix
Serija "The Gentlemen" na prvom je mjestu najgledanijih na Netflixu na globalnom nivou, a na mrežama se nižu pohvale te su je čak okarakterisali kao nešto najbolje što je streaming servis producirao u posljednje vrijeme.

"The Gentlemen", Netflixov spinoff istoimenog filma Guya Ritchieja, veliki je hit, a krimi serija je skočila na prvo mjesto globalne liste najgledanijih na streaming platformi.

Radnja prati Edwarda Hornimana, otuđenog sina engleskog aristokrate koji nakon smrti oca neočekivano naslijedi imanje od 15.000 hektara i titulu vojvode dok se istovremeno nađe upleten u londonsko kriminalno podzemlje.

U prvoj sedmici na streaming platformi ima 81 milion sati gledanja uz ukupno 12 miliona pregleda. Na Rotten Tomatoesu ima ocjenu od 75 posto, a na Metacriticu od 51 posto.

Na IMDb-u serija je dobila ocjenu od 7,8 a ukupni Googleov sažetak ocjena publike iznosi 4,5 od 5.

Variety o seriji navodi da "zabavan — sa šuškanjima, zapletima i krvavim nasiljem — 'The Gentlemen' otklanja nedostatke koji su mučili njegovog filmskog prethodnika". Vulture je opisuje kao "pjenušav, zabavan i nezahtjevan" nastavak filma, dok na Chicago Sun Timesu navode da je "uglađeno i lukavo i mračno smiješno".
Sudeći po komentarima na mrežama "The Gentlemen" se prilično dopada gledaocima, a neki su je čak okarakterisali kao najbolju seriju koju je Netflix producirao u posljednje vrijeme.
"'The Gentlemen' na Netflixu - 10/10", "Definitivno vrijedno gledanja", "'he Gentlemen' na Netflixu je tako sjajna iskreno - haos, duhovitost i nepredvidljivost radnje tako je zadivljujuća, radujte se drugoj sezoni ovog ludila", samo su neki od komentara koji su ostavljali na Twitteru.