Traje do 22. jula
0

Otvoren 15. Telemach Omladinski Filmski Festival, publiku očekuje 59 projekcija na šest lokacija

I. S.
Foto: Vlada KS
Foto: Vlada KS
Svečanom ceremonijom na trgu ispred Pozorišta mladih u Sarajevu otvoreno je 15. izdanje Telemach Omladinskog Filmskog Festivala.

RIječ je o najboljem izdanju Telemach OFF-a do sada, sa najvećim brojem premijera te novim programima. Bit će prikazano 59 filmova iz 14 zemalja na šest festivalskih lokacija.

"Kao građaninu i premijeru Kantona Sarajevo, veliko mi je zadovoljstvo da Sarajevo ima dva festivala, SFF i OFF, koji su postali ne samo regionalni, već i evropski festivali. Što se tiče OFF-a, veoma je bitno da mladi filmski radnici imaju prostor da pokažu svoje talente. Bosna i Hercegovina i region su bogati talentima, a bez ovakvih festivala oni ne mogu pokazati svoje znanje i uvezati se sa starijim kolegama, kako bi stekli dodatna iskustva. Podrška Vlade Kantona Sarajevo ovim i sličnim projektima nikada neće izostati", izjavio je premijer Nihad Uk.

Direktor Telemach Omladinskog Film Festivala Kenan Musić rekao je da tokom festivala očekuju 18.000 gostiju.

"Drago mi je da smo dočekali ovaj dan. Ponosan sam na to što OFF nastavlja putem kojim je naumio da krene i da će, kada za pet godina budemo slavili 20. godišnjicu, ovo biti najznačajniji festival za mlade", istakao je.

Telemach OFF traje do 18. jula, a više detalja o projekcijama možete pronaći na web stranici.