U njoj su i bh. glumci
0

Odložena premijera serije o Zoranu Đinđiću, oglasio se Trifunović: Ipak smo na pravoj strani

I. S.
Foto: This and That Production
Foto: This and That Production
Odloženo je prikazivanje serije "Sablja" koja govori o Zoranu Đinđiću, a o svemu su se oglasili RTS i Sergej Trifunović.

Naime, njena premijera je trebala biti u subotu na spomenutoj televizji, ali će umjesto nje prikazati "Tajna vinove loze". RTS je u saopćenju naveo da ćemo "Sablju" gledati u novom terminu i da je njen prvi zvanični trailer privukao veliku pažnju, kako domaće, tako i svjetske javnosti.

"Politički triler o atentatu na srpskog premijera Zorana Đinđića, poslije prvih najava izazvao je veliko interesovanje evropskih televizijskih kuća, kao i najvećih svjetskih filmskih distributera. Uz zainteresovanost evropskih Javnih servisa za emitovanje serije - stigao je još jedan poziv koji sanjaju filmski autori širom svijeta. Jedan od najprestižnijih festivala filmskih i serijskih sadržaja razmatra mogućnost da 'Sablju' i priču koja je te 2003. godine potresla Srbiju, ali i čitavu svjetsku javnost, uvrsti u svoj program. Zato, poštujući pravila evropske i svjetske filmske industrije, a u cilju promocije domaće kinematografije u svijetu, serija 'Sablja' na RTS-u bit će emitovana u novom terminu o čemu ćemo blagovremeno obavijestiti gledaoce", također je navedeno u RTS-ovom saopćenju.

Sergej Trifunović se na Instagramu osvrnuo na odlaganje premijere "Sablje".

"Dakle, ipak smo na pravoj strani. Evo vam 'Tajna vinove loze III' dok ne prođu lokalni izbori", napisao je.

Dragan Mićanović glumi Đinđića, Milica Gojković novinarku Danicu Mandić, Ljubomir Bandović policajca Borisa Rakića, a Lazar Tasić hirurga Uroša Ristića. Feđa Štukan igra policajca sa kojim Boris (Bandović) radi na slučaju ubistva premijera, a ulogu Danicine (Gojković) majke odigrala je Jasna Đuričić.

U priči o ubistvu premijera i akciji "Sablja" su i likovi Milorada Ulemeka - Legije (Sergej Trifunović), Mileta Lukovića - Kuma (Miloš Timotijević), Dušana Spasojevića - Duće (Bojan Navojec), braće Simović (Marko Gizdavić i Nenad Heraković)...

Pored Štukana, u glumačkoj ekipi su se našli i sljedeći bh. glumci: Mirsad Tuka, Jasmin Geljo, Muhamed Hadžović, Izudin Bajrović i Dino Bajrović.