I u glavnoj ulozi
4

Objavljen trailer filma "The Midnight Sky" kojeg je režirao George Clooney

E. Sk.
Nakon četiri godine pauze, slavni glumac George Clooney ponovo se našao ispred kamera i to u filmu "The Midnight Sky" za koji je objavljeni trailer.

Popularni 59-godišnji Clooney posljednji put je glumio u filmu "Igra novca" kada mu je partnerica bila Julia Roberts. Nakon toga režirao je film "Predgrađe", glumio u seriji "Kvaka 22", da bi se ove godine vratio s filmom "The Midnight Sky" koji će imati premijeru u decembru na streaming platformi Netflix. Clooney je i reditelj filma i ima glavnu ulogu.

Film je nastao na temelju knjige "Good Morning, Midnight" Lily Brooks-Dalton i u njemu Clooney glumi naučnika Augustina Lofthousa koji se nalazi u istraživačkoj stanici na Arktiku. Vrijeme je postapokaliptično, on je posljednji čovjek na Zemlji, ujedno umire od raka, ali saznaje da se na stanici nalazi djevojčica koje se prošvercala tokom posljednje evakuacije.

Njegov cilj je zaustaviti povratak istraživačkog svemirskog broda s jednog od Jupiterovih satelita na planet Zemlju jer na Zemlji više nema života.

Riječ je o naučno-fantastičnom filmu kojeg Clooney opisuje kao mješanca filmova "Povratnik" i "Gravitacija". Pored Clooneya, u filmu glume Felicity Jones, David Oleyowo, Tiffany Boone, Kyle Chandler i Demián Bichir. Oni su astronauti u istraživačkom svemirskom brodu dok djevojčicu Iris glumi Caoilinn Springall.

"Lik kojeg glumim ima 70 godina. Na nesreću, sve sam bliže tom izgledu. Uvijek sam izgledao malo stariji, ali sada tako i izgledam. Rekao bih da izgledam kao moj otac, ali moj otac izgleda bolje od mene", kazao je Clooney za Variety.