Film o Hitchcocku
3

VIDEO / Objavljen trailer filma o snimanju kultnog "Psycha"

Klix.ba
Hollywood se u posljednje vrijeme pozabavio sam sobom. Samo u protekle dvije godine snimljeno je ili se još uvijek snima najmanje deset visokobudžetnih filmova koji govore o slavnima iz zlatnog doba Hollywooda. Publika s nestrpljenjem očekuje još jedan takav film.

Popularna Scarlett Johansson glumi glavnu ulogu u filmu koji ustvari govori o odnosu reditelja Alfreda Hitchcocka i glavne glumice u filmu "Psycho" Janet Leigh.

Johansson u ovom filmu tumači lik Leigh, glumice koja je igrala Marion Crane u kultnom filmu iz 1960. godine. Pored nje tu su još i Anthony Hopkins, koji tumači lik Hitchcocka, Helen Mirren, koja glumi njegovu ženu te Jessica Biel kao Vera Miles.

Film "Alfred Hitchcock i stvaranje Psycha" je režirao Sache Gervasi, a on prikazuje i nastavak "Psycha", ali i Hitchcockov život i odnos sa Janet Leigh. Bavi manje poznatim detaljima u vezi sa pripremom za snimanje kultnog Hitchcockovog djela, uključujući njegov sadistički odnos prema Janet.

Očekuje se da se u ovom filmu razjasne neke priče u vezi sa snimanjem scene pod tušem. Naime, postoje tvrdnje kako je Hitchcock zahtijevao da voda bude ledeno hladna da bi Janet imala što autentičniji snimak, kao i tvrdnja da ona uopće nije znala da scenarij predviđa da će joj neko zamahnuti nožem ispred nosa.

Kako god bilo, pogledajte trailer filma koji se očekuje s nestrpljenjem.